[相機攝影] D7000

引用:
原帖由 irvingtin 於 19/9/2010 11:26 AM 發表

有無 iTTL 先???
仲有, 有無 SB800 咁準???
Nikon 閃光燈, 最強係因為佢個 3D RGB 彩色測光, 係佢獨家既,
再加上 SB800 內置左測光功能, 所以就算A mode, 佢� ...
i-TTL就一定有
其他唔清楚啦

PS:我儲緊錢買二手SB800

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2010-9-19 10:53 發表
Di866就GN60 , SB800就GN56
866有既野,SB800都有,但866有彩mon,自動轉,副燈

當然,副廠黎講,睇你點睇姐,我朋友枝Di622都係無問題,我而家都想買返枝Di622 MII玩副 ...
Di622 八百幾蚊買支手動閃 仲上唔到RF602

佢個TTL就冇用o既...會開TTL mode我都知咩事..

Di866 玩過就知佢D操成性幾低能......

咁o既質素邊有得同Metz Nikon比

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-9-19 11:26 發表

有無 iTTL 先???
仲有, 有無 SB800 咁準???
Nikon 閃光燈, 最強係因為佢個 3D RGB 彩色測光, 係佢獨家既,
再加上 SB800 內置左測光功能, 所以就算A mode, 佢� ...
唔洗問啦.........Nissin D野跟本係頹野,有好過冇o既意思

up得出Nissin燈係正o既可以話係對燈冇乜認識

唔係話Nissin唔好,係佢唔值得用呢個價錢買

當你一支燈都冇果陣 羅上手就覺得好有用

當你有超過一支燈果陣 羅上手就覺得買貴左

另外

送上Di866 Canon/Nikon 黑白/彩色 版手冊

http://www.filefactory.com/file/b385023/n/Nissin_Di866.rar

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2010-9-19 11:42 發表

i-TTL就一定有
其他唔清楚啦

PS:我儲緊錢買二手SB800
SB-800 worths how much
i got one