[相機攝影] 而家D野, QC真係唔掂

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-8-8 12:08 發表

呢塊我已經覺得貴到離哂譜...
仲要再貴D
你個 fd 連 x1 都有錢買 , 依o的 filter 只是碎銀 ...一於叫佢上菜, 睇完大蛇柯尿睇嘛大蛇柯屎
你話: B+W 都甘差, 係得菜先叫靚野
買完一齊去富臨食飯, 佢請
Viva la vida

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2011-8-8 12:31 發表

你個 fd 連 x1 都有錢買 , 依o的 filter 只是碎銀 ...一於叫佢上菜, 睇完大蛇柯尿睇嘛大蛇柯屎
你話: B+W 都甘差, 係得菜先叫靚野
買完一齊去富臨食飯, 佢請 ...
我係有感觸姐
大佬, 一塊CPL, 我都係用平野HOYA, 幾年前買都係二舊幾水, 都無佢咁既問題
而家買野, 識搵塊貴既又點, 都只係比D咁既質素你

依家買乜都要check before taken away

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-8-8 12:49 發表
依家買乜都要check before taken away
就係呢個問題
CPL呢D野, 又密封, 本身鬼知密封都會出事咩
點知真係出事

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-8-8 12:46 發表

我係有感觸姐
大佬, 一塊CPL, 我都係用平野HOYA, 幾年前買都係二舊幾水, 都無佢咁既問題
而家買野, 識搵塊貴既又點, 都只係比D咁既質素你
我買 kenko filter .
你可以比完$$$後, 叫佢即刻開盒比你 check 貨嘛
Viva la vida

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2011-8-8 13:53 發表

我買 kenko filter .
你可以比完$$$後, 叫佢即刻開盒比你 check 貨嘛
Filter 真係估佢唔到
更何況係買B+W filter

係LO QC真係好唔掂

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2011/8/8 15:28 發表
係LO QC真係好唔掂
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

cpl不嬲貴...但係估唔到做到咁樣......

b+w 我買過好多塊(幫人/自己)
都無事
不過我就未買過B+W CPL