[軟件] 請問有什麼辦法可以 PLAY 19.XXGB 既TS 可以順 D 呀?

請問有什麼辦法可以 PLAY 19.XXGB 既TS 可以順 D 呀?

我係用 KM PLAYER PLAY, 同時已裝 K-Lite Mega Codec Pack 8.0

config 如下
asus p67 mb
ati 6770
intel 2600k
16GB RAM
80GB ssd
5 x 3TB
9 x 2TB
1 x 1.5TB
1 x 1TB

PS : 好奇怪, PLAY 另一個 29.xxGB TS FILE 又無問題喎

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

唔知轉番 ATI 4850 會唔會好 D 呢?

Disable av

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-12-31 13:29 發表
Disable av
唔明

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-12-31 13:33 發表

唔明
Disable antivirus

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-12-31 13:35 發表

Disable antivirus
唔得, 無分別

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-12-31 13:41 發表

唔得, 無分別
我覺得唔係hdd問題...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-12-31 14:11 發表

我覺得唔係hdd問題...
我都係咁話, 因係第二隻 hdd play 都係一樣, e+ 唯有再 dl 一次果個 file, 睇下係唔係 file 本身有問題

1. Check if that is the file's problem.
2. Use MPC-HC with K-Lite Mega
3. Use MPC-HC with K-Lite Mega and software decoding(disable DXVA)

PS : Size is not the factor; see the property for Bit Rate, FPS and Profile to check if it actually exceeds Blu-ray spec.

用 purecodec la,.,.,.,.
k-lite good, but not the best

Try other players like PowerDVD, Totalmedia Theatre, Purecodec

係另一台機 + 番 DL 過個 file 又無問題喎

粒U 唔通有暗病??? :o)