[相機攝影] 無反(Mirrorless)相機同傳統DSLR已經55波

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012-6-14 22:32 發表

價錢上呀

同價nex7操作性一定好過gx1架wor
引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-14 22:46 發表

如果dom唔係用gx1而係用gf5,一定又係爆曬粗
NEX7 個價貴好多喎

GX1 個介面同操控真係 ... 唔知想點

利申: CANON 500D 用家

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-14 22:50 發表

NEX7 個價貴好多喎

GX1 個介面同操控真係 ... 唔知想點

利申: CANON 500D 用家
同中階單反睇齊,中階單反又係主要賣你操控,你吹佢唔脹,50d d7000呢d開賣時都係差唔多價錢

650D 出了, BODY 6千幾.

暫時未有餅鏡賣.

不過佢加左TOUCH SCREEN, 好似無反鏡機禁玩

SETTING / 一按即拍....

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012/6/14 22:32 發表

價錢上呀

同價nex7操作性一定好過gx1架wor
試機試過
都係唔鍾意 $ony NEX 個操作介面
可能我唔識用

GX1 我用落 操作性 arm 我用
就手易用
NEX 個一個真係用到發火

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012/6/15 12:46 發表
650D 出了, BODY 6千幾.

暫時未有餅鏡賣.

不過佢加左TOUCH SCREEN, 好似無反鏡機禁玩

SETTING / 一按即拍....
我好憎 Touchscreen 操作
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 符碌 於 2012/6/13 00:48 發表

你有冇用過NEX7,會返唔到轉頭的

話說你D相個畫質,同我日光日白用低ISO影好接近
你用緊邊部
天然系長髮眼鏡娘 最高

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-6-15 22:34 發表
http://www.dcfever.com/shop/product.php?pid=4361
符碌用緊 NEX-F3 ?
單反,A300:funny

頂我呢三年都係prosumer機乍

引用:
原帖由 isar 於 2012-6-15 22:52 發表
頂我呢三年都係prosumer機乍
單反平價,二手都只係二千以下

引用:
原帖由 符碌 於 2012/6/15 22:46 發表

單反,A300:funny
DSLR 拿黎對 Mirrorless .......屈機
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-6-15 23:06 發表

DSLR 拿黎對 Mirrorless .......屈機
我部死人機係CCD黎,得低iso色水好D,高iso係悲劇

引用:
原帖由 符碌 於 2012-6-15 23:11 發表

我部死人機係CCD黎,得低iso色水好D,高iso係悲劇
ISO400下贏晒,800就唔駛用

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-15 23:12 發表

ISO400下贏晒,800就唔駛用
800都仲用得下o既

都唔知買唔買枝35.8比佢用好,將來我都準備上FF,又用唔返枝35.8