[智能電話] [SCREEN TEST] Xperia Z VS Optimus G

G有d偏冷(藍)
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 KvCC 於 2013-3-3 00:37 發表
見到no1個post好多死忠同打手
我貼過去實比人話我唔專業 話我係打手
應該會比人溶左~

引用:
原帖由 KvCC 於 2013-3-3 12:37 AM 發表
見到no1個post好多死忠同打手
我貼過去實比人話我唔專業 話我係打手
索尼已經有班根深柢固咗廿幾年嘅信徒
信念可能仲勁過果迷
(利申:手持Xperia Arc)

兩部機個藍色做乜野?

引用:
原帖由 bondleung 於 2013-3-3 15:04 發表
兩部機個藍色做乜野?
肉眼睇
Z 好鮮艷既藍色
G 沉實既藍色

老實講

G 個色係實好多
Z 好似有層 filter 咁

G 色溫偏冷 , 而且好嚴重.. 第一張圖白色都見唔到

Z 色溫偏暖 , 基本上近年出既機都係這種 Sony 味道

對眼睛來講, 長睇應該偏暖係好 D

G 好像加左藍色 filter
Z 就淺紅色
Hi~

Now almost all Nexus 4 custom Kernel allow you to adjust LCD color parameters and calibration.

And since LG posted their Kernel source, many Nexus 4 can switch between Google calibration and LG calibration, or user calibration.

Sony....never buy again.

而家一望samsung覺得藍 望sony覺得黃

sony都還好 感覺不太強烈
samsung

換部DC 仔影, set 死 WB