[智能電話] 傳:轆3將採用Sharp panel

引用:
原帖由 ukiya 於 2013-3-13 11:34 發表

根本係***係想玩死其他人。
仲有JDI...

全球最頂尖做螢幕的公司主要有三間

Samsung, LG, Sharp

Apple.唔再用samsung
Sharp 又轉投samsung 陣型
咁得番LG

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-3-13 11:40 發表

咁得番LG
數漏左JDI...
其實AUO都唔差

引用:
原帖由 jackli 於 2013-3-13 11:35 發表

i think she can buy samsung
我估管理層一定唔制

panel業係極度受到地方政策干預及產能拯易過剩的行業

AAPL冇呢方面技術的管理經驗, 只可以用更高的價錢去採購, 同唔可以再咁高姿態迫供應商

對panel業未必係壞事

但果D管理層食左屎咁款的htc /sony 一類手机廠, 比兩大巨頭的定單霸住高端供應鏈, 更加唔使旨意插手高端型號

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-3-13 11:41 發表

數漏左JDI...
其實AUO都唔差
AUO

就算係真,永遠都blacklist***

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-3-13 11:41 發表

數漏左JDI...
其實AUO都唔差
HTC 用緊

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-3-13 11:40 發表

咁得番LG
希望sharp有一天會出支援國際baseband的LTE 機
夾埋 IGZO IPS 出

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-3-13 12:51 發表

希望sharp有一天會出支援國際baseband的LTE 機
夾埋 IGZO IPS 出
等MTK

引用:
原帖由 god123456 於 2013-3-13 12:55 發表

等MTK
要正印SHARP

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-3-13 13:29 發表

要正印SHARP
等DCM鳥

回復 26# Tommi_Vercetti 的帖子

如果無正印SHARP IGZO + LTE HK baseband

我真係想唔到有咩理由要換走padfone2
願燈力與我常在

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-3-13 20:46 發表
如果無正印SHARP IGZO + LTE HK baseband

我真係想唔到有咩理由要換走padfone2
大家咁話,09D和02E嗰期後,想再換都係食香港LTE Baseband嘅機,仲有唔該DCM解番Bootloader,唔好下下整Miyabi LSM Lock (雖然要DCM做 = 天方夜譚)

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 13/3/2013 09:26 PM 發表

大家咁話,09D和02E嗰期後,想再換都係食香港LTE Baseband嘅機,仲有唔該DCM解番Bootloader,唔好下下整Miyabi LSM Lock (雖然要DCM做 = 天方夜譚)
好彩我部007SH無呢D問題