[軟件] 一個Google Account 只可管理一台手機的聯絡人?

一個Google Account 只可管理一台手機的聯絡人?

可唔可以唔同機唔同CONTACT LIST , 都可以用曬一個GOOGLE ACCOUNT 打理?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-8 20:56 發表
可唔可以唔同機唔同CONTACT LIST , 都可以用曬一個GOOGLE ACCOUNT 打理?
點解唔得?

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-8 20:59 發表

點解唔得?
唔識.
因為我有2台手機, 都係LINK去同一GOOGLE ACCOUNT.

我係A手機, DEL左一個聯絡人, SYNC 返上去.
但係我係B手機, 手多多SYNC 左後, 個個聯絡人都會冇左

想問有冇得分開.

因為可能會出機比家人, 到時家人的聯絡人LIST 就會唔同.
佢地唔識打理咩EMAIL個D野, 我想用我的GOOGLE ACCOUNT 管理2個唔同的CONTACT LIST, 而唔會搞到亂曬

contact list好似跟email account的..

引用:
原帖由 siuba 於 2013-5-8 21:44 發表
contact list好似跟email account的..
如果係咁即係要開多一個GMAIL 啦?!

但係如果新手機(用新的GMAIL ACCOUNT SYNY左) 買APPS , 可以用我現有的GMAIL 黎比錢?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 8/5/2013 22:14 發表

但係如果新手機(用新的GMAIL ACCOUNT SYNY左) 買APPS , 可以用我現有的GMAIL 黎比錢?
Use local address book or 2 gmail ac

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-8 22:14 發表

以我所知就係..
俾錢都係跟email account..唔可以用其他..(你用相同credit card #除外啦)

引用:
原帖由 siuba 於 2013-5-9 05:12 發表

以我所知就係..
俾錢都係跟email account..唔可以用其他..(你用相同credit card #除外啦)
可以2個唔同GOOGLE ACCOUNT指用同一張卡???

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-9 07:28 發表

可以2個唔同GOOGLE ACCOUNT指用同一張卡???
點解唔得?..不過我未試過..
你怕唔得用paypal就一定得...

you can use the groups function...

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2013-5-9 08:39 發表
you can use the groups function...
係gmail 開聯絡人再開..定係..?

假設你現有嘅 E-Mail A/C 叫 A,你開多個 a/c 叫 B

冇記錯的話,你可以喺部電話入晒 A 同 B 兩個 a/c
之後你喺屋企人部電話 set 唔 sync A 嘅 contacts,同埋喺 contact list 到 set 只 show B 嘅 contacts
唔知做唔做到你想要嘅效果
:)

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-8 21:02 發表

唔識.
因為我有2台手機, 都係LINK去同一GOOGLE ACCOUNT.

但係我係B手機, 手多多SYNC 左後, 個個聯絡人都會冇左

想問有冇得分開.

因為可能會出機比家人, 到時家人的 ...
咁sync梗係會冇左。。
點解唔開多個gmail姐。。你都可以打理到嫁喎
仲唔洗咁麻煩,一係set local,唔好sync囉

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-5-9 08:51 發表

係gmail 開聯絡人再開..定係..?
gmail開又得, 電話set都得

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2013-5-9 17:29 發表

gmail開又得, 電話set都得
即係我開左GMAIL-->聯絡人....

我而家係GNX 的聯絡人LIST都係到.
入面有個叫咩Starred in Android, 但係吉左.

你的意思即係開左新的GROUP, 新機建成的聯絡人LIST, 可SYNC 入去?