[智能電話] 中移4核五模十四頻 (注意:粗口內文)

引用:
原帖由 tat0801 於 2014-11-12 17:11 發表

我都係等插水過氣flagship機算了...
關鍵字係港幣999内麻

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2014-11-12 17:23 發表

我部taobao番黎既lenovo平版, 用大陸appstore, 最近連chrome都用唔到, 落埋架.
我本身都好忌大陸d必鑊既牌子
呢次係希望中移呢隻叫Q記晶片支援性高d咋

引用:
原帖由 bebird 於 2014-11-12 17:30 發表

I'd choose ZTE V5 max rather than M812, coz
1) Dual-SIM
2) no mobile service provider lock
3) little bit better camera
4) ZTE should have more 3rd party ROM later

disadvantage
...
你分析得好合理

系朵手興d野隨時仲敝果乜米, 多左双咭都等如癈左武功

佢價錢仲要貴D

引用:
原帖由 tamalemon 於 12/11/2014 18:05 發表

你分析得好合理

系朵手興d野隨時仲敝果乜米, 多左双咭都等如癈左武功

佢價錢仲要貴D
so you try M812 first. waiting for your report

若揀果朵手
至少貴m812三百幾 (人仔2百3差價, 加集運,仲可能要炒價...)
咁我覺得有好大阻力下

我原本只係厭d wifi蛋仔冇keypad煩...

引用:
原帖由 tamalemon 於 12/11/2014 18:12 發表
若揀果朵手
至少貴m812三百幾 (人仔2百3差價, 加集運,仲可能要炒價...)
咁我覺得有好大阻力下

我原本只係厭d wifi蛋仔冇keypad煩...
which 集運 can ship mobile (or have battery) now?

引用:
原帖由 bebird 於 2014-11-12 18:10 發表

so you try M812 first. waiting for your report
明知有d鑊,睇定d先啦

No.1 有人買左 HTC 820 話香港版 奄左 無左 NFC  
賣$3000 都無NFC 你都得架啦 HTC
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 13/11/2014 01:35 發表
No.1 有人買左 HTC 820 話香港版 奄左 無左 NFC  
賣$3000 都無NFC 你都得架啦 HTC
HTC... need to buy flagship product

大陸機參考

買機前請睇睇
買之前睇下有無得FLASH 3RD PARTY
http://www.romjd.com/

檸檬大...
你要五模十三頻仲有一部介紹比你~
COOLPAD 8730L
好似6百幾
都係高通CPU~

引用:
原帖由 poonyc 於 2014-11-13 10:51 發表
大陸機參考

買機前請睇睇
買之前睇下有無得FLASH 3RD PARTY

檸檬大...
你要五模十三頻仲有一部介紹比你~
COOLPAD 8730L
好似6百幾
都係高通CPU~ ...
我check check先
家下蛋仔每月要抽咭出來增值, 又浪費左個號碼...
其實我只係考慮可否second phone電話代替埋wifi蛋仔咋, 希望帶少一件又冇蝕底。 並非有D乜要求必須五模十幾頻或偏好高通U果D專家。

但係大陸機難ROOT係一個事實~
COOLPAD 呢部唔駛ROOT 都有GOOGLE PLAY~~
如果想要靚O的我建議中興個部NUBIA~
1499 有高通801~

引用:
原帖由 poonyc 於 2014-11-13 11:28 發表
但係大陸機難ROOT係一個事實~
COOLPAD 呢部唔駛ROOT 都有GOOGLE PLAY~~
如果想要靚O的我建議中興個部NUBIA~
1499 有高通801~
Coolpad香港有港版? 大陸中移版Coolpad好似好多機又係Google play有問題

你指邊一部Nubia?

呢度暫時得一個rom, 唔通真係冇資源?

睇番811, 8月之後佢都要等到早兩日先至有新Rom

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-11-13 11:34 發表

Coolpad香港有港版? 大陸中移版Coolpad好似好多機又係Google play有問題

你指邊一部Nubia?
nubia Z7 mini~