[業界消息] AMD sucks

semiaccurate d a記料...

你話唔會有新project都有得講, 但係連on-going project都cut就明顯過火

引用:
原帖由 dom 於 2012-11-19 22:35 發表

SHI_ SHI_ ....DAM IT MY CURSE ......

I SHOULD NOT SAY AMD RIP @ 2015 .......
抵你死

引用:
原帖由 Puff 於 2012-11-19 23:19 發表

已經 cut 過兩次。一次叫 Komodo,原因不明。一次叫 Wichita,原因是女朋友曳曳成日放電

Komodo唔出奇, 因為OEM廠嘈
Wichita就無計啦

引用:
原帖由 dom 於 2012-11-20 23:53 發表
如果big core 放棄左 APU CPU 個part 用乜鬼......
無野用

所以當你話FX / Bulldozer摺埋, 諗清楚先好講

引用:
原帖由 Puff 於 2012-11-21 20:42 發表
D 人話 AMD D 老將走晒,但係我睇 LinkedIn... 唔少 senior MTS/engineers 都係6 至 8 年以上既老將喎...
仲見到有個 owned several K9 macros 既 (Yes, the canned K9),最近做完 SR core (rev A & B) 之後開始搞 20nm ...
其實真係炒到10%人先算啦

引用:
原帖由 Puff 於 2012-11-21 22:43 發表

炒完咪又請,上年先炒完 10%,我睇到一堆 12 年入職既 engineer 囉。
上年話炒10%, 結果headcount無減到

咁究竟炒左咩人