[電子電玩] 換ITX 電腦做雞蛋盒, 要 H77 ITX?

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 17:26 發表
近排屎忽痕想換左廳部電腦,諗緊換乜野Platform 好, 初步傾向 H77 + ITX 組合
RAM 已有 2 x 4GB DDR3
另有GT520 做外加display card
換句話講會買cpu , 底板 , 機箱, SSD 一隻, Notebook size blue ray r ...
+GT520, 直頭垃圾

一係HD4000, 一係APU
加張520浪費能源

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 17:36 發表

我個電視如果夾張display 就唔駛買520啦, 你估我貪過癮咩...
點唔夾法

同埋你之前用咩, onboard?

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 17:38 發表
熄電視再開, 走哂位 , 一係出唔到字幕 ... 而家咪GT520, 之前本來想用G45 都迫住放棄
G45同HD2x00/HD3000/HD4000根本唔同class

正如你唔會搵Radeon 9250同Radeon HD3870比

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 17:40 發表

我最多搵我部I5 2500K 試下會唔會問題依舊... 好講真我梗係想用埋Onboard ...
GT520, 昆水魚之作, 有得唔用最好唔用

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 17:46 發表
$1400
Intel 塊 h77 = 9xx , 諗緊邊塊好d
平d算啦

你塊板點都用唔番

引用:
原帖由 kcwk 於 2013-4-3 18:03 發表
我以前部 htpc 用 780/785 都夠力
fm2, 應該唔差得去邊
孔明唔會用A CPU

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-3 18:35 發表

APU你又知一定無事?

(其實有software 調 clock的)
因為我試過

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-5 19:41 發表
最後Confirm 左 Intel Graphic 冇事, 出手
買左 GA-H77-Wifi
Intel Celeron G1610
Antec 350W PSU
Lian Li PC-Q03
Total 2065
呢d先係丫嘛, GT520

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-5 19:53 發表

點都值幾十一百掛
$100都無