[硬件] 一早起身死火牛

一早起身死火牛

silverstone 得果五年貨仔!

買咩牌子好

引用:
原帖由 ccw 於 2012-1-9 10:36 發表

Cheap = Antec ECO
Better = Seasonic X-series
唉, 樓下唔知有冇.,,,.,.
最後可能都系得gtr, 迫買....
唔系好想出ssp...遠

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-9 10:44 發表
幾多W?
如果500-700 , seasonic都真係算唔錯
樓下果條砌機佬可能連seasonic 都未聽過呢
唔好話有得賣

---

如果出去ssp, 又想買箱, 買箱又想買FLEX ATX 牛,
到時又會想換埋itx 板....itx 箱

===

官塘邊度有seasonic 買到? 官廣都未必有..

引用:
原帖由 dom 於 2012-1-9 11:28 發表

無記錯保3年,
用到 5 年重唔夠?
silverstone 我以為好好牌子黎添,
原來得五年...我 估都有 十年掛...
以前果D唔夠100W 果D火牛, 依家都仲未死

搞搞下唔系死火牛,..,.,.,

可能系死板 or u
做做下memtest86+ 無故關機

asuck!!!!!

依家update 左bios

0701 -> 1201

幾分鐘reboot 一次, 搞咩,
粒U又唔系過熱

救命

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-1-9 14:22 發表

會唔會係RAM有事呢?
memtest86+ 未有紅字已經reboot
sp2004 左, 又系未有error 幾分鐘 就reboot, 2600k 先系60c 倒

2600k @1.6ghz 都reboot
40c

因為換左另一隻火牛試 都有reboot
所以應該唔關silverstone事

唉.,.,. 真系提唔起心機搞囉
依家估系asus p8h61m 有問題

之前系gigabyte ,七日返 正都換
兩個月到asus, 先兩個月.,,,.

點算好,.,.

@ 漢科 kung tong

放低左塊板等一個星期,.,..,.,
佢話有機會系死 U 喎

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-9 17:15 發表
我好多年都未聽過有死 U 既事件
等換貨,,.,.,. 千祈咪死U ar!!!要入沙田保...

引用:
原帖由 dom 於 2012-1-9 17:36 發表

Intel
ASUS ! ! !

引用:
原帖由 dom 於 2012-1-9 17:37 發表

lc 咪試左粒

Intel 係 45nm 之後 體質唔係好受得電
未超過嫁
無desktop 用