[硬件] 請問 INTEL U i5-24xx & i5-25xx 其實分別係邊呀?

請問 INTEL U i5-24xx & i5-25xx 其實分別係邊呀?

因太多種類, 搞到我都好混亂
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 ccw 於 2011-11-28 15:12 發表

Frequency.
都係唔係好明, 以下兩者比較查實係唔係分別唔大呀?  
2500t
http://ark.intel.com/products/52 ... i5-2500T-Processor-(6M-Cache-2_30-GHz)
2400s
http://ark.intel.com/products/52 ... i5-2400S-Processor-(6M-Cache-2_50-GHz)

引用:
原帖由 bebird 於 2011-11-28 15:30 發表

BTW, Ivy bridge is coming
呢 d 到時先算囉

引用:
原帖由 bebird 於 2011-11-28 15:43 發表

just power & frequency difference, depends on yr requirement.
唔該晒先

引用:
原帖由 jackli 於 2011-11-28 16:45 發表
買緊系買i5 OR i7 最低/最高 階la...
但 e+ 前提係想要低 TDP

引用:
原帖由 bebird 於 2011-11-28 17:09 發表

so, 45W CPU lor!
但 e+ 個問題就係 45w u 係無保, 而 65w 係全新

引用:
原帖由 lctang 於 2011-11-28 17:15 發表
除左OEM 版, 有stock fan 就有保
就係無, 估計九成係淘寶貨

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-28 19:40 發表
點解要低功耗cpu?
因為要放係 itx case 到