[硬件] No.1 個 A-DATA SSD..

查實 g3 會幾時出呀?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

請問呢隻 A-DATA S599 60GB 同 OCZ VERT. 60GB 比速度係唔係差唔多呀?

引用:
原帖由 ccw 於 2010-11-10 09:49 發表

from review it does,
actually same controller, not much difference.
睇番兩邊的官網, 好似 ocz 既 support 稍為好 d d 喎

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-11-10 10:16 發表

要計support 好,就不如買 Intel 喇!

廠方其實最多都係出 utilities,
SSD 個 firmware 有冇改良更新,某程度取決於 controller 廠方…………
ic, 不過 intel 都唔見有新 firmware 出囉

其實我 e+ 等緊呢隻野返o黎 (多數要下個月先返) 弄可能會入兩隻行 onboard raid 0

http://www.lian-li.com.tw/v2/tw/ ... x=5&ss_index=12

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-10 11:15 發表

我一早都諗過 ( 你知啦我部小鏡號 續航力都係短架啦......已經諗過轉 SSD , 不過最多可能多 10min 就寧願轉左 7200 rpm 320GB

轉埋 Windows 7 + 320GB  72 ...
轉 7200轉 hdd 會唔會耗電多o左呀?

ocz 又減價囉
http://www.hkepc.com/5739

引用:
原帖由 bebird 於 2010-11-10 16:23 發表

no 60GB price cut gei?
OCZSSD2-2VTXE60G 減至 $1,079

引用:
原帖由 bebird 於 2010-11-10 16:52 發表

1 week ago, already this price la!
賣街價多數都平過佢講既價錢 la