[硬件] 係唔係只得 n card 先係 dual-link dvi 呀?

係唔係只得 n card 先係 dual-link dvi 呀?

如題, thx!
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-27 10:59 發表

錯得好離譜
任何卡只要有DVI onboard幾乎都係dual link。
你去官網望清楚先講 la, 因 A 記 d 6系 7 系 card 多數都唔係兩個 dual-link dvi output

引用:
原帖由 刺青 於 2013-5-27 11:21 發表
如果標出到1080P 60Hz 以上果D 都應該係dual link
我要出到兩個 2560 x 1440 60Hz DVI output 的 DISPLAY CARD

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-27 11:45 發表

Wrong
但我係 HIS & 藍寶石果 d 網頁見到佢果 d display card 都只係 single dvi & dual-link dvi 各一, 而唔係 dual-link dvi
eg
http://www.hisdigital.com/hk/product2-749.shtml
http://www.sapphiretech.com/pres ... mp;lid=14&leg=0
http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf600/gtx_650.html

ps : 依家係齋講 dvi output, 唔係將 display port 都撈埋落去

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-27 11:50 發表

你冇講要兩個頭DL-DVI喎。
咁呢樣我講漏o左, sorry!

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-27 11:54 發表
display port - >DL-DVI converter.
呢件野太貴 la ($750)

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-27 12:00 發表

Then 7790.
睇o黎近期出的 7790 先係 support 兩個 dual-link dvi

唔通要去 2 x DP 方向去諗?

引用:
原帖由 Aware 於 2013-5-27 12:23 發表

其實你有幾多budget
未諗呢個問題, 只係我有個 u2709 mon (依家有少問題,但可以忍耐) 而佢係年尾前就會過保用, 如果 call dell 上o黎換 MON 的話, 佢好大機會會換隻 u2711 俾我, 同埋最衰我又用緊 ATEN 呢類轉換器, 所以要問定先呢 d 問題姐

ATEN CS1642
http://www.aten.com.tw/products/productItem.php?model_no=CS1642

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-27 19:51 發表

100% wrong
My HD7850. HD7790 all have Dual link DVI
Even my old HD6950 have
我兩張 display 都唔係兩個 dual-link dvi
1) xfx 1GB 7850
2) his 6950

既然 7790 已經係 dual-link dvi-i/dvi-d, 咁都係寄望 8系 display card la