[硬件] 有冇2.1 Speaker可以推介

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

請問如果 2台 PC + 兩者都係行 DUAL MON 的話, 咁應該點駁呢條 SOUND BAR 呀?

HT-CT550W
http://www.sonystyle.com.hk/prod ... 3029160&lang=zh

PS : 先假設係無外插 SOUND CARD

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-19 12:32 發表

電腦接LINE IN 算啦
除非你電腦有HDMI
如果 ATI DISPLAY CARD 有一個 HDMI, 咁係唔係一個 HDMI 駁去 SOUNDBAR 再去 MON, 而另一個就用 DVI 出 SCREEN 呀? 其還是可以 2DVI 駁去 MON + 1HDMI 駁去 SOUNDBAR 呀?

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-1-19 12:56 發表

如果兩個機都有Optical out 咪用 optical啦
呢個方法比較簡單 D

引用:
原帖由 lctang 於 2012-1-19 13:03 發表

試過得

DVI-D 1440x900
見到呢樣已經唔駛諗

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-19 17:32 發表

好似係佢隻mon 細姐
應該可以出到1920 x 1080架啦
HDMI, 更高都仲得
咪玩 la, 用 hdmi 出 u2711 最多咪又係 1920 x 1200

引用:
原帖由 lctang 於 2012-1-19 17:43 發表

19" mon
我點之你係用 19" mon 喎

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-19 18:11 發表
http://zh.wikipedia.org/wiki/HDMI
似乎係u2711 hdmi問題喎
咁既話, 你要出哂2560 x 1440, 都係得返dvi直出
amp無嘜機有DVI output
我 e+ 用 dvi (dual link) / dp 出囉