[智能電話] 小米2 對 MX2

公平啲講句,MX2 個樣靚過小米 2,同埋 MX2 講明唔做跑分機器
不過如果小米 2 唔洗用信用卡買,我會睇價錢做人
因為 MX2 好似仍然有發熱問題
:)

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-23 17:54 發表

平過 mx2 既我諗
如果貴過 MX2 的話,應該會少咗一大堆人買,寧願買中國版

睇 No.1 啲人嘅評價 MX2 同 YouTube 有人評測小米 2,似乎兩部都只係水鬥水

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-26 08:42 發表

正,
咁咪冇乜人買、少啲撞機囉。
放心,只要小米2行貨價 OK、唔洗信用卡,又冇爆大鑊的話,我應該會買

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-26 14:40 發表

冇計! $2000-$3000 呢個價位嘅手機真係部部都伏伏哋
Samsung - 個人永不錄用
LG - 啲人話 LG UI 唔好用,同埋個樣麻麻… 不過最重要嘅係,佢部 L9 香港行貨係剦割版! 其他地區有 800 萬鏡頭,香港得 500 萬
Sony - 唯一考慮嘅只係 Xperia J,但啲人話呢部唔太 lag,唔夠 RAM
HTC - 樣衰、升級走數、Sense UI 大食

咁與其買所謂大廠的話,我不如搏一搏

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 15:42 發表

如果要LTE更加無野好揀
用得 LTE 就咪鬼慳嗰少少錢,買部高階機啦
BTW, 呢部啱唔啱? 不過係舊款 + 要 HSBC 信用卡

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 16:16 發表

DUAL CORE only
Quad-Core 喺手機上真係咁重要?
除非真係玩啲好勁嘅 3D Game,否則我覺得 whatsapp、上網 呢啲夠 RAM 就 OK

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 16:46 發表

重點在於我係 Developer
做 Developer 更應該用部僈啲嘅機,等你 optimize 得好啲

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-26 17:02 發表

所以我覺得部 GN 都唔差的...............如果唔打機的話。
GN 太樣衰,香港行貨更新又比三叔搞到不倫不類

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 17:09 發表

用緊 milestone 寫吹部apps仲唔夠好玩咩 ...
Milestone 起碼有 256MB RAM,我嗰部得 170MB
一開機大概食剩 40MB

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 17:18 發表

你邊部
當時的所謂中階,依家的超低階
http://www.eprice.com.tw/mobile/ ... ng-i5801-galaxy-580

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-26 17:23 發表

我依家部手機,除咗唔夠 RAM,連 ROM 都唔夠
App2SD 移唔晒,基本上部機一隻遊戲都唔洗旨意裝

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 17:24 發表

咁又真係雞o左啲
引用:
原帖由 469394 於 2012-12-26 17:26 發表

咁你都可以忍受到, 佩服!
部機兩年前買,就已經變咗咁低嘅配備…
btw, 我應該出年 5 月考完 DSE 先換機

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-26 18:00 發表

話時話,
點解有 D 機唔係分開行 OS 果部份既?
我都想知,呢個問題好乞人憎
部 Android Tablet 就係咁… 8GB ROM 入面,剩係得 1GB 可以用嚟裝 apps