[硬件] 某台某D AMD Faildozer "diehard" fan.....真係無得救

做乜咁話自己..XDD

XDD
AMD應該再無能力研發新核心了..睇下佢之後靠粒APU做咩仲好...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-25 23:20 發表

每一間最少仲有3-4代係手
AMD肯定無...roadmap佢吹到上天都係咁話..得個講字..
同埋佢有既plan...亦未必跟得上market..推出時間又唔岩..永遠delay

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-27 07:38 發表

只可以話你對呢d野無乜認識

develop architecture仲耐過攪manufacturing process

我地講緊fail既bulldozer係2007年甚至再之前既產物
或者sandybridge都係06-07年左右一樣已經整緊 ...
我一路都講緊..係AMD無.. 佢既planning實在太差..
intel緊係有啦...佢依家搞緊既野真係至少四五年後..

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-27 19:24 發表

點解無先
新CEO上場剷左好多project

同2004年, intel的roadmap唔清楚一樣
好簡單..因為我見唔到有..=_=..佢d所謂project..連開始都未有..永遠得個up字..
我上年去過amd一個類似IDF既event有問過..係房仔問佢地幾個大粒野..但最後九唔搭八...乜都問唔到..
唔係佢地唔講..係佢地連方向都未清楚..三條友竟然係你眼望我眼果隻..

intel就有之餘仲有埋實物..haswell上年IDF已經有粒work緊係手..前後真你學你講..taped out到正式出..都成三年..未計之前planning同研發..intel roadmap算清楚..我留意左十年八年..自己亦有跟開..

引用:
原帖由 dom 於 2012-6-28 21:48 發表

唔知你係咩料, 所以你眼望我眼 都唔知講乜好
係..唔識答果隻..我果時就係問fusion野..我印象中..但唔記得左係乜了..XDD
因為本身個discussion group係講roadmap野的..offical俾問..但到頭來乜料都套唔到..
咁就唔好o徒時間話有個咁既野啦..XDD..好鬼記得果次上堂咁..朝早9am聽到下晝5pm..約佢地530pm..勁眼訓

引用:
原帖由 dom 於 2012-6-28 21:49 發表

我要 TRINITY 呀
果然die hard~~

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-28 20:57 發表

2009年前, 你知有bulldozer / bobcat?
但係2007年已經係知要咁做

我唔會覺得你講大話
但係唔寫出來 =/= 無plan
點會記得..XD
咁我都明佢唔講=/=無既.. 但面對左佢地咁多年..真係同intel差好遠好遠.. (果時可能AMD對我地media唔好XDDD)