[硬件] MF4450 VS M1212NF??

MF4450 VS M1212NF??

我要決定了.

我的舊電腦台(好標準個隻, 應該都係D CHEAP板)

可以頂到12KG?

MF4450:
Toner 好似抵玩少少
個TOOL 未玩過, 應該比HP的簡單多.

NO GOOD: 成12KG, AND 控制台沒法垂直放.

M1212NF:
機細
平DD(如果用埋我手上舊的LASER 仲平)
輕D

NO GOOD: TOOLBOX 係廢, 入去CONFIG 好Q多SETTING, SCAN TO / FAX 軟件不友善

引用:
原帖由 lctang 於 2011-12-8 14:53 發表
brother 個 software 部部差唔多
睇你要唔要 feeder 同 1 Key scan..etc...
BROTHER, 如果唔多印先有so?

見佢係toner 同drum 分開設計...

7340最平但得16MB, DRIVER 行GDI
74X0 就32MB, DRIVER 就PCL

點解人地D 機有禁多MB RAM(64/128), 但BROTHER得16/32?!

引用:
原帖由 lctang 於 2011-12-8 15:25 發表
PCL 有so
第2時無 driver 都行到
點解?
唔係DRIVER 廠出的咩?

PRINTER DRIVER 應該唔係通用的嗎?

Canon 行咩野 UFRII

引用:
原帖由 lctang 於 2011-12-8 16:01 發表
只有 PCL 係通用
就算HP low end 行 GDI 唔同 model 都行唔到

假如部 printer support PCL  係 windows 入面是但搵部 LaserJet 3,4,5 都print 到野
但行 GDI 既 一定要對應model
呢D 尤其間死人廠唔出再出 driver  ...
即係如果我只係PRINT 野,
個WINDOWS 新無可新時, 部機支援PCL, 強行安裝LASERJET3/4/5 都照印到野?

引用:
原帖由 lctang 於 2011-12-8 17:18 發表

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-12-8 17:38 發表
PCL
機型, 托缽設計都好似以前死部死人SAMSUNG 禁的