[硬件] 開唔到機....去左代理, 回家後, ......

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-5 22:32 發表
你啲問題鑊鑊金喎
你係裸跑都開唔到機?
係了, 999千足純金

test 的時間已冇放入機箱, 主板底放左紙皮隔一隔

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-5 22:52 發表

RAM & MB Model?
Asus M4A88TD-M EVO USB3
&

Corsair Value 2G DDR13333 X2

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-5 23:00 發表

Corsair value :o)
唔夾RAM,唔洗再試。
=============================
你搵到第二條RAM開機update BIOS可以再試。
引用:
原帖由 XT 於 2011-8-5 23:02 發表

Corsair 奶野啦

屋企有條 DDR2 XMS2 , 一同其他RAM一齊行連BIOS都入唔到 , 有陣時機都開唔到
舊個RAM對點解一年先死?

新的RAM點解都係禁?

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 00:43 發表

講真而家唔夾RAM呢啲咁難出現既case都遇到,一定要開香檳興祝
Ram Controller 唔係搬左去CPU....唔係應該一早優化曬了...仲唔夾

一陣去試試....KINGSTON RAM OK?:shakehand

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 11:25 發表

not corsair is ok.
:shakehand so pk:shakehand

我想問, CPU 4核個D, 寫就寫95TDP
隻隻一樣禁熱?

EG Q8400-------X4 645

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 11:25 發表

not corsair is ok.
:shakehand OH

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-6 11:36 發表

:shakehand so pk:shakehand

我想問, CPU 4核個D, 寫就寫95TDP
隻隻一樣禁熱?

EG Q8400-------X4 645
AND
同問.

AthlonII X4 , Core i3, Pentium G, APU , 識唔識...係IDLE O R冇野做時, 關閉多餘核心?

只知Q8X00唔識

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-6 12:31 發表

Athlon II X4 = NO
APU = Yes ? ( C6 mode )

不過其實 Cool * Quiet Idle已經降到 800MHz
我以為aii x4識tim

引用:
原帖由 刺青 於 2011-8-6 13:06 發表

我部desktop 係呢個組合
但好幸運地無乜事
so good

最新情況.

死人板+死人U+死人RAM(CORSAIR VALUE)...係A SIR到開到機..... <----睇到眼都突.

我買左火牛同kingston RAM.

回家..

死人板+死人U+死人RAM  + 舊牛.............唔得

死人板+死人U+死人RAM   +新牛............唔得

死人板+死人U+ 新RAM 單條  + 舊牛......唔得

死人板+死人U+ 新RAM Dual + 舊牛......唔得

死人板+死人U+ 新RAM 單條/Dual  + 新牛......唔得

點算...唔係真係風水呀....

引用:
原帖由 Heee 於 2011-8-6 18:07 發表
裸跑都唔得??
換左新牛試時, 己冇入CASE>
而且今次測試, 連RW 同HDD的電源都唔駁.

真係只駁左主板個2條

引用:
原帖由 XT 於 2011-8-6 18:27 發表

今次真係 your face your fate
百思不得其解

唔通要放棄Amd

引用:
原帖由 XT 於 2011-8-6 18:47 發表

你放晒啲野 , 順便upgrade把啦
想放棄,但我點都要見到睇先賣比人,
我唔想被人話我賣野但講漏野

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 18:47 發表
你點插架?UP圖啦。
今晚 up 圖,新年,電線只駁主板兩條,冇其他野

引用:
原帖由 ccw 於 2011-8-6 20:06 發表

You need an UPS.

Looks your power supply is unstable, this is comment in China but rare in Hong Kong.
新牛都係禁先死