[硬件] 有冇師兄熟NAS?

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-19 12:46 發表

睇隻router有幾多RAM。
又要睇ROUTER RAM?

我以為係睇個隻細細隻PRINT SERVER有幾多MB RAM

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-19 12:47 發表

大廠通常print一定得。
我個D 係細路. SHARP

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-7-19 13:53 發表

但正都仲係賣緊 $55xx
正都貴d

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-19 15:08 發表

打錯,係隻Print Server。
下. 要問下tplinki先知woo....tplnk冇寫.

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-7-19 17:37 發表
我呢D平民, 都係睇下呢D平價貨式算
http://item.taobao.com/item.htm?id=12274983075&_u=j1ounfq04fb
家用都OK WOO

可裝WIDNOWS????

唔知功耗比一部Q8400 比差幾遠....但上網LAG?

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-7-19 18:04 發表

atom你想有咩效能
基本上應該同普通電腦無分別, 可裝WINDOWS
家用. 如果唔係成日打機, 只上網

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-19 19:22 發表

Atom淨係行NAS service既話一流。
高效能

就黎爆粗

印度比左個NAS我試.

個邊D人話,ADMIN係佢SET, IP佢SET, ACCOUNT佢SET, FOLDER佢SET.
咩Q都佢SET. 但係用NAS的只係我地HK.

最重要的係, SET個個人又唔係日日得閒

禁我要E 部NAS做咩Q

我有D FOLDER 係打算SET PASSWORD的(因為而家有D 同事的SHARE FOLDER係SET左PW比指定同事入)
如果我冇權入SETTING個頁, 我點SET

睇黎就黎買個NAS的日期快了.

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 21:00 發表

部機係印度?
係既話可以唔洗理班onx
唔係, 係印度比左無牌的NAS試.

妖, 咩Q都唔比我SET, 我要黎做咩X

最大問題係, 我唔知佢而家SET左ADMIN 咩PASSWORD,唔係我一早將佢HK公司化左了

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 21:38 發表

有冇牌子?
=====================
通常NAS唔插HDD開機會冇Q哂setting。
下, 冇HDD 會冇曬???

D Data??

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 21:49 發表

個NAS唔係吉既咩?
係既話梗係用呢招reset to factory default架啦。
我上頁講左, 冇牌子冇型號,
我都唔知邊到黎本MENU

點RESET TO FACTORY

不過今日RUN起, 都幾嘈下

仲SEARCH緊幾多MB RAM同咩CPU

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 21:58 發表

佢個UI冇寫乜牌子?
我連IP 都PING 唔Q到, 唔知佢SET左咩

連UTILITY都冇比我, 唔好話個UI係咩牌

我睇左NAS, 一粒我認識的RESET制都冇....咩Q黎GA

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 22:22 發表

叫班ONX俾Admin Password,唔係搵高層同佢飲茶。
====================================
啲呀差零麻鬼煩。
叫老板迫佢講PASSWORD比我

唔知有冇PRINT SERVER功能了....

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 22:37 發表

===============================
啲垃圾唔知有冇10MB/s
如果入到nas內,除牌子,可查出cpu and ram 資料?
如只有128 MB 都順?

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 22:56 發表

128MB只要User一多就PK
CPU係ARM既話再死多兩錢重
加埋垃圾OS就perfect
迫宮中