[相機攝影] 有冇人幫襯過裕驊(vivaphoto)?

有冇人幫襯過裕驊(vivaphoto)?

呢間野信譽如何?
頭先唔記得左check呢間野d history
就係佢度買左支水貨鏡頭
暫時睇好似冇咩野(so far我唔識check真d支鏡只係簡單影左幾張試左對焦....)
所以有d擔心個保養會唔會已經「名存實亡」?

麻煩咁多位朋友THX

引用:
Originally posted by 河本鬼茂 at 2010-7-12 02:34 PM:
多口問:佢d水貨係咪完全冇保?
佢話有一年保養o羅....

引用:
Originally posted by lctang at 2010-7-12 02:48 PM:
咩鏡??
金磚三寶

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-12 03:04 PM:
呢間野睇住佢近幾年越做越大,
我舊年都幫襯佢買左支 Benro 炭纖腳架,貪佢有香港區永久保用。

不過老實講,貴價野或者相機鏡頭之類,我唔會幫襯佢囉!
始終都係去番傳統大舖穩陣D;佢好多貨鮋貨源都「古靈精 ...
THX~ 睇黎呢次都係
為左慳一千蚊買左個教訓
我係始創買, 冇發現佢原來就係深水埗賣相機個間
直到俾完錢見到個膠袋先發現

BTW 有冇d賣水貨鏡頭既白店鋪頭介紹?THX

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-12 04:13 PM:
不過話分兩頭,
有一派人覺得買水鏡無乜所謂,最緊要平!!!

相對機身易有毛病,鏡頭除左發霉、走焦要cal ,又的確好少壞鮋……………
因為行同水既保養都係差唔多, 過左保之後又係分別不大
再加上鏡頭真係好小會有問題, 先咁多人推介用水鏡....
同埋行鏡比以前貴左好多
唉.... 下次都係去大行算.... 最多儲多dd錢先買

引用:
Originally posted by 註冊 at 2010-7-12 04:29 PM:

咁.........佢地呃左你乜野
咁基本上冇呃, 只係「懷疑」緊支鏡有缺憾o者
(因為我唔識點樣check清楚支鏡...不過又好似睇到最細光圈個時好似有小小塵...)

引用:
Originally posted by PaTT at 2010-7-12 05:31 PM:

=? @@
金色的大三元之一

引用:
Originally posted by PaTT at 2010-7-12 06:40 PM:

14-24
24-70
70-200

邊支
14-24