[硬件] 最近勁拆垃圾

最近勁拆垃圾

啲Mac機易死已經唔係乜鬼新鮮事,但係唔知呢排係唔係開始又熱又濕,我地成team人換到悶哂……因為G5啲死人野換已經夠麻鬼煩,人要成日re calc風扇轉速

廢話唔講,去相!

1,2: PowerMac G5 Late 2005 2.0/2.3/2.5GHz Dual Core Logic Board

3: 係05年大到嚇死人既heat pipe

4: 比LGA易死N倍既G4/G5 Socket

5: cheap到爆,4條野得一條係x16

[ Last edited by Aware on 2008-4-18 at 19:59 ]
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

6: 冇鬼用service notice一張

7: SN

8: Mac Pro Early 2008死 FireWire Fuse爛板一塊,仲要係果中大教授買咗唔夠一個月就釘蓋

9: 無鬼聊Handling Instruction

10: 唔好人幾多既LGA771

[ Last edited by Aware on 2008-4-18 at 20:06 ]

11: Intel 5400MCH

12: 亂到死既connectors,左面果個係一開四既SAS

13: 去到Mac Pro都係好cheap,有兩條唔係x16

[ Last edited by Aware on 2008-4-18 at 20:09 ]

引用:
Originally posted by qcmadness at 2008-4-18 20:19:
留意G5板上面果排螺絲孔……火牛connector呢,換牛要清機箱既XX機見過未

我仲有粒壞DC PPCG5 2.5GHz係手,有冇人要睇

[ Last edited by Aware on 2008-4-18 at 21:31 ]

引用:
Originally posted by dom at 2008-4-19 00:21:

要睇下G5  
已經還咗比Apple
下次換U貼比你睇,唔洗好耐架,啲G5易死到乜咁

引用:
Originally posted by BlackBird at 2008-4-20 20:19:
Made by ECS, 想點?
唔係呀話
Intel都唔搵佢OEM啦