[智能電話] 三叔銀河系2 今次真係天下無敵呀

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-5-15 08:52 發表

其實 iPhone 3Gs 流暢度不及某些機械人機…… (個人感覺) 係 iP4 先至改善左…
不過,GS II 個價……
行貨$5688(confirm by agent)

引用:
原帖由 lorym 於 2011-5-15 20:37 發表

香港幾時有?
台灣6月20日,要估三星幾時肯放貨。
啲貨晨早係哂倉。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-5-15 23:37 發表

即係已經到左香港?
代理冇貨就死囉

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011-5-15 23:44 發表

上次同佢傾計全部都係好嘅cm ...
之前問佢幾錢佢好似講$6000 , 鋪頭包一年保用...

岩岩MSN再問佢...佢一個字...:爽!
早買貴幾舊

引用:
原帖由 lorym 於 2011-5-16 07:25 發表

妖!
擺成個月先出街。
Go to fxxx Samsung

香港行貨6月15日發售。
啱啱一個月後。

Update:香港既i9100未必有NFC,理由係製造商NXP出唔切貨,英國而家賣緊係冇NFC,要六月之後先會有NFC Version.

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-5-16 18:24 發表

請問 nfc 即係乜野呀?
http://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication
香港八達通係中一類。

引用:
原帖由 dannyboy 於 2011-5-17 19:24 發表
galaxy s2應該唔多適合主要打機之人
因為GPU問題有啲game唔support,要另外寫支援版

http://www.ringhk.com/news2.php?id=3958
佢唔支援主流Texture compression丫嘛。
不過都係十零隻Game玩唔到啫。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-5-17 19:42 發表

我都係鍾意 Tegra2 + AMOLED+ 。
應該唔會有呢隻variant。

UPDATE:代理證實香港稍後時間會引入GT-i9103(Super Clear LCD + Tegra 2 + 1GB RAM)

引用:
原帖由 lorym 於 2011-5-19 12:02 發表

想要AMO+Tegra?

引用:
原帖由 donaldfung 於 2011-5-19 12:18 發表
又好似GS1咁,好擔心
我個fd買條GS1 原廠 earphone,用不到
問返賣家,原來 3 隻不同GS1,3 款不同 earphone connection....
用3.5mm ear jack。一般耳筒就得。

引用:
原帖由 dx 於 2011-5-19 16:27 發表
i dont care about cpu, but i want amoled+
Then you can get it on 15 June

引用:
原帖由 lorym 於 2011-5-19 19:37 發表

我諗會有淨機賣呱。
冇咁多百老匯呀話。