[電子電玩] Cities: Skylines

未買DL左個開心版玩 好多bug

引用:
原帖由 alextamly 於 2015-3-25 19:21 發表

道路有限"供應"...會起到冇得起....
係咪bug咋

引用:
原帖由 alextamly 於 2015-3-25 21:16 發表

應該唔係...強國o個面有人試過....原整句子話唔可以再起同一種路....
其實我覺得隻game D路塞得快得有D過份

話就係唔係有mod同以前SC4一樣可以講你知D市民點樣返工? 即係返工放工條路線

office咪high tech工業

如果有埋day/night同multi就好鳥

抽水站可以抽走D水的

杉果冇左全區key得返大陸key 點算

引用:
原帖由 XT 於 2015-4-10 17:35 發表

商品不足可以係工業品送唔到去鋪頭,考慮塞車問題
另外要留意工業區係入口貨品定出口貨品
玩到咁上下無啦啦唔塞車都冇貨入口

引用:
原帖由 紙羊 於 2015-4-11 02:33 發表

好似海兆咁
黎過一次就再無發生過, 海兆後我起六至七條提霸擋水.
跟住就慘啦, 玩左大半日左右, 發現搞到河度乾固, 最近尾拆晒提霸, 但依經改變唔返, 有一條河度永久乾固, 仲生埋草 可以起埋樓落河

我覺 ...
反而死人多係因為哥區差唔多時間發展所以一死成個area死呢個我知
D河會流走同改變河道呢個我都知
貨源呢樣野...其實 真係好難搞 佢入口唔係入工業區 係入商業區
商業區如果起貨運火車站 一有車到又會搞到大塞車 唔會分流出車
我岩岩由D貨車直接由貨車站出 佢又唔怕冇貨 逼D貨北上再落黎 冇咁塞車 但係 D舖就會冇貨

PS.水浸可以起多幾個抽水站 最嚴重可以抽乾條河

引用:
原帖由 符碌 於 2015-5-25 01:42 發表

你用老翻???
應該唔係呀嘛?
唔係老正先用到steam d mod?

個城10萬人就已經頂唔順lag到玩唔到

引用:
原帖由 XT 於 2016-1-13 15:59 發表

我個人唔好好 suggest 用 roundabout
個流量一大就好塞,同埋隻 games 啲車永遠左線
roundabout本身現實都好易塞

即係舊機唔洗諗開返出黎玩

引用:
原帖由 符碌 於 2016-6-7 01:15 發表

我要等新機先玩到
我部廢機...我已經放棄左