[智能電話] 諾基亞向Android說不

史上最強「8核手機」,真係勁過電腦!

衣家AMD A10一粒核都贏ARM 8核全開,仲發緊夢

引用:
原帖由 sunyung 於 2013-1-10 15:21 發表
尋日個post對佢仲有期望
今日就出新聞話繼續硬頸
成班粉絲/前粉絲幫你做新聞, 就係暗示想你出
唔出唔好出, 粉絲們真正地死心
個個都只會睇個SPEC,只要賣得貴少少都唔會有人想買佢,D人只係把口UP下話想佢出啫,到時候同一SPEC賣貴其他牌子一兩千蚊咪又係冇人理佢

引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-10 22:10 發表

我又想問,點解Xiaomi 2同620差唔多價,個spec又可以差咁遠?
大家都係搵vendor,幾乎無parts係自家,同一個價而RAM,CPU差天共地,
當小米2先$2500,莫講話普羅大眾,連我呢d geek都說服唔到自己去買620呢類WP機…… ...
小米2個價,其他大廠d an機用咩料,淨係粒cpu其他an機廠都比起620更搵笨,an咁鬼大食,呢個價位an機唔買小米2,其他機真係好難買得落手

引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-10 22:28 發表

可能小米2個case好extreme,但事實就係有人做得到,而且人地先玩左幾年電話………
Nokia成日話有心有誠意翻身,可惜我見到的郤係一部部同價之下爛spec,software又連fundemental野都做唔好的所謂Lumia(當然後者MS好大責任) ...
620同價位同其他廠an機比,算係咁了,有s4 cpu用

引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-10 22:42 發表

Is it that hard to give a bit more RAM actually?
Or this is restricted by WP?
擺明刻意512mb,唔係820 920冇人買,820 920 1g ram,不過同價位an機好似唔少都係512 ram

引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-11 18:38 發表
好啦,而家人地HW又有部W2:
http://news.mydrivers.com/1/252/252092.htm
同时其还将配备与Lumia 920一样的超灵敏触摸屏(带着手套也能操作,mate上已经实现)。
此外,还有消息还称,华为W2配备的是为4.5寸720p触摸屏,搭载的是高 ...
華為好多機都好抵玩,但部機幾時出
唔知出得黎部920會跌到咩價位,920係香港賣得貴,唔記得越南定邊度一開賣唔洗五千港紙仲送埋無線充電器

引用:
原帖由 dom 於 2013-1-12 01:58 發表

正如我部 Moto Milestone 3 , DUAL Core 啦, 頂你配得 512MB RAM
不過咁,WP同AN機,同樣512MB,WP係好夠用