[硬件] SHURE SE102 $299 (已入手~!抵~!!)

平左二百蚊???

引用:
原帖由 註冊 於 2012-7-8 00:08 發表

比多樣野你九衝
http://www.juscocityhk.com/zh/ma ... /product/27952.html
呢部據聞麻麻,只係同sa28差唔多

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 00:28 發表

根本就係一隻e2c, 你話呢?
e2c,我唔覺得真係同價位冇對手,原價黎講唔算話特別出色,但賣299又真係超值,應該都少有對手

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-7-8 00:52 發表

冇錢的話,Sennheiser果d平價型號得唔得?會唔會性價比太低?
冇錢,買開放式耳塞,sennheiser mx760唔知仲有冇貨,仲有隻sony e888,不過又係唔知仲有冇貨

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 00:56 發表

冇錢的話, 我會選擇SE102 (e2c)
始終都係專業級耳機

有圖有真相
名叫專業級
sony專業級,最平o個隻ex310,都只係三百幾

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 01:12 發表

e888, 依隻野比mingo D 人插到七彩
我又完全唔覺得差,佢地成日都鍾意捧某d耳機踩某d耳機

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-7-8 01:14 發表

咁EX310好定SE102好d?
SE102做到呢個價,EX310唔洗諗啦,除非你覺得EX310 o岩聲d先話買EX310

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 01:18 發表

可能係開放式耳機吧

我始終喜歡入耳式多D
一來隔音好D, 唔洗聽地鐵do do 聲
二來可以細聲D (唔洗蓋過background), 從而保護耳仔
開放式耳機我係屋企用

話說想買隻隔音好d o既,仲諗緊SONY NC13 / NC33 / XBA-1,呢三隻,唔知買邊隻好,買NC13 / NC33就隔音一流,但XBA-1又好聲d

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012-7-8 01:26 發表

有nc13

真係冷氣呀 地鐵果d隔得好好
不過唔開nc就...
用得佢就實會用個nc啦

nc100d好似好正,但又貴唔少

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 01:33 發表

但我見隔離台真係好少人會買sony
通常都係SHURE, WESTONE, UE, Etymotic
SONY動圈出名,d人就鍾意動鐵,動鐵隔音好d,咁唔玩sony都好正常
玩主動降噪耳機o既人就更加少,想知道好唔好都幾難

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-7-9 10:18 發表

SE102 應該好過佢
SONY平價款買唔過
ex85,唔算好差,大家都係原價黎計o既話,買ex85係好過買se102

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-7-9 10:36 發表

平價既話都好多選擇
philips都好聲過SONY
計ex310打上o既話,sony唔會話差過philips