[硬件] 換機:前傳(漢科保養)

引用:
Originally posted by GordonFreeman at 2010-3-19 18:53:
好難搵粒開核550/555呀
出左六核我先決定點處理我粒 555
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

你粒 555 同我粒 同 Code
又係 "N" 字 PCB

我粒 1008 CPMW好好玩
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by GordonFreeman at 2010-3-21 20:18:

星期二拎版
抽獎了
好驚唔得
N 字 PCB
就算開唔到核 都好超
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
Originally posted by GordonFreeman at 2010-3-23 00:14:

開唔到唯有玩雙核4Ghz
4GHz Dual Core 都夠爽
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
Originally posted by GordonFreeman at 2010-3-23 22:59:
開到核了
開心死,不過要等火山報告
但....完全裝唔到WINDOW,LOADING一陣就HOLD住部機唔郁...
RAM定版問題?
PII係唔係撞左1333?

[ Last edited by GordonFreeman on 2010-3-23 at 23:17 ]
Phenom II 配 DDR3-1333 無問題的
我自己都試左
你試下唔開核裝完 Windows 先再試開核
天然系長髮眼鏡娘 最高

Update BIOS
555BE VCore 唔建議長行 > 1.55V

但係 1.45V 應該夠 3.8GHz
會唔會係塊版問題?
天然系長髮眼鏡娘 最高