[硬件] 3千左右notebook~

引用:
原帖由 toby 於 2011/6/15 21:32 發表
有冇好suggestion
女仔機,都係文書上下網,最多用pps睇片

可能買多過1部,有冇吹部友有賣機嫁?
同埋可能要整wifi..
有冇咩router stable 又唔太貴的
router哩家野,好似要夾人咁,諗起都煩
幫幫手:ad ...
Lenovo S205 $ 3180
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 toby 於 2011/6/15 22:09 發表

amd notebook真係o唔ok嫁...
我大大話話 兩部用緊
續航力問題 第一部
第一代小鏡號既 2.5 小時就話者
第二代小鏡號 都有 3.5 小時了

APU 機仔 連續航力都改善埋
用又係咁用都唔明點解 個個都見到 AMD Notebook 就歧視左先

至於個d 話CPU 效能重視個d 人
你部 NOTEBOOK 行 Battery mode 個陣 你會行住全速做野我無話可說
女仔用機 有幾可會 用 CPU Intensive 既task
$3K budget 你買到既機 , CPU 效能 都唔會好得去邊 ( Atom / CULV 咪又係 1.2~1.4GHz 最盡) ,一樣唔會快

你覺得 都係唔好, 要買 Intel 既話 Atom netbook 吧, 不過機主睇 PPS / 高清 YouTube 都疾到呀媽唔認得.......
CULV 你睇下重有無 賣左兩年既 Acer Aspire 1410 後繼機......或者比多 $600 買 U160 行 U5400

天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011/6/15 22:14 發表

APU OK

我公司出左2台.

如無意外WEEKEND 會出第3台

係S205 加RAM 麻煩D.
老老實實
$3180 我差d 忍唔到手了

不過見到 MSI U270 有靚價 (行家價) 差幾百 , 最大穫係 見到 Llano Notebook有料到 我先忍手唔買
等 Llano
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011/6/15 23:11 發表

係邊檔2X?

公司用, 冇所謂.
見都平又OK
SSP  2C 呀
我一見到 跌左價 即刻post 黎吹部先
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 toby 於 2011/6/15 23:12 發表

因為聽講續航力真係好差嘛
不過佢應該都係家用多..最多咪AC電~
叫佢睇睇先
你問下 DICKXDV 佢公司用緊 既續航力ok 唔ok

依家計翻 E-350 + HD6310 重快過我部 Edge 13 AMD (Turion II Neo X2 K625 @ 1.5GHz + HD4200 "785G" )
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dannyboy 於 2011/6/15 23:17 發表

APU E350,明顯唔係啦...啲評測講緊full load 3小時,普通6小時
見到個價 我身痕了
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011/6/15 23:23 發表

1810用家
其實唔上d大食網就好夠用
同埋夠頂6粒鐘
CULV 既話 我無話唔好....
不過 $3K 左右 既話 無咩一手選擇......
天然系長髮眼鏡娘 最高