[硬件] 粒G530真係好強大

引用:
原帖由 potato 於 2012/5/9 19:46 發表

有$$我一早玩左四核(INTEL)
AMD 個TDP好似信唔過 我有粒X2 240
同樣係65W 放係個細箱度 熱到就黎辣手
搞到要降壓降頻
你用緊邊隻細箱
可以話你聽 , 你話 Intel 四核好
2400S 我夠有玩過啦 , sample rate > 80 部 ITX
Full Load 一d都唔微暖

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

可以話你聽
AMD / Intel 所謂既 TDP 都係信唔過
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 19:58 發表
乜野叫唔得
我上星期先整左部 i5-2320 行 itx
因為ram太平關係, 行左8G
開隻 BF3 鬥下
有人投訴 玩 LOL 都 LAG 爆

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 19:58 發表
乜野叫唔得
我上星期先整左部 i5-2320 行 itx
因為ram太平關係, 行左8G
Case model Please
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 20:03 發表

$156 4G, 好難唔買 8G
鬥攞屋企果部吧
買左張 5450 出dual vga
上星期那部是公司文書機,
料都係25xx+250  
車, 唔好玩既
同你講 ITX 就同我鬥 Desktop

Desktop 我都唔怕你
1090T + 16GB DDR3-1600 + HD6950 1GB + > 4TB HDD + 2x SSD + 1TB RAID 0 & RAID 1

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 20:06 發表

呢排現在兩部:

1.
2.
太大隻了, 你望下 QC 個隻 同我砌個d 細case 先
最大個隻 GTR 4011 ITX case 我賣左比 Q 神
之前行 MINIX LX-01

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 20:10 發表

我想嫁而家
http://discuz.servehttp.com/viewthread.php?tid=54982

2600K + 16GB + 6950 2G + 1+2+2TB + M4 SSD + Essence ST
差唔多姐
ITX 既話
我唔係話踏 Intel
Intel 我自己工作上都砌過超過 100部 Intel ITX +H61 配細 ITX case  做 Project 比客長行
stress loading 試過 Core i5-2400 VS 2400S VS Celeron G530 個客要四核又要無咁熱 又要好鬼細部 擺mon 後面
最後係落 2400S 配 1U 類 Heatsink , 原裝太嘈又頂殼
度埋用幾多電 , 用測溫槍 度過 Full load 開蓋同關蓋係幾多度的
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 20:10 發表

公司機要 DVD-ROM, 死未?
咁既話無計
同埋你cost 個度 限制 , 箱唔可以佔太多 budget

好d既細 ITX 箱 野野都 > $500 重未必跟牛
老細點會批
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012/5/9 20:13 發表

我公司而家新出人用係E5700 + 2GB ram + G41
重 LGA775
天然系長髮眼鏡娘 最高

砌細 ITX 機 我唔敢認好熟
但係 之前我出過個d config @ 吹部/No.1

點解會指定某品牌 ITX case 係因為
1. 可靠性 , 尤其係火牛 , ITX 箱好多時 custom 牛/ DC 牛 , 長開 隻牛唔惦既話 真係祝君好運
2. 通風散熱 , 大陸箱成日 賣樣 , 但係通風散熱 同d位未必做得好 , 例如上次買隻 GTR 4011 ITX 其實 個 design 唔錯
用埋 SFX 牛牛 可以配隻 Delta M300 或者 SPI / Silverstone 450W , 最大問題反而係 case 前入風位把 5cm fan 頂住條 expansion slot
加唔到標準 single slot 卡用 (PCI-e x1 TV Card 長d 都插唔到 頂住!)

就算係台系廠 都唔係包無問題, 正如依家用緊隻 INWIN BM635
配 Intel Atom / Celeron G530 同 部份 H61 ITX係好 fit , 配 AMD 某D 板就 好難安  唔arm 位
好玩人

我鍾意砌 ITX 機仔 (你見我d post 都知我自己用砌過幾多部啦 )
賣比 No.1 / 吹部友 都有
你問下買左機個d 機主 部機 其實ok 唔ok

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 potato 於 2012/5/9 20:21 發表

我部AMD細箱咪呢隻鐵皮箱 係個面版唔同
部G530用CM100仲涼過佢
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 20:31 發表

1. 火牛真係好緊要
2. 通風散熱又係難, CPU 果D 都算, 唔搞個 HD 40度都來
我會用膠紙貼住D lone, 等D 風可以下去上, 一係上去下, 一係前去後
1 同 2 最蝦人

香港重衰多樣  就係找隻好d 既 ITX case 都無
taobao 唔係無 問題係 d 牛.....

平case 又係怕牛, 貴d 個d 你見佢 DC 牛係不明牌子 120W 12V 得 8A 你會覺得 "可靠" 嗎
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 Quinton 於 2012/5/9 21:43 發表
頭先用部ITX黎轉片..熱到爆..要加多把6cm風扇
部 4011 ?
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 Quinton 於 2012/5/9 21:43 發表
頭先用部ITX黎轉片..熱到爆..要加多把6cm風扇
ASUS 塊 ITX 衰在無咩option 減電壓....
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 jackli 於 2012/5/10 14:21 發表

CELERON 實慢嫁
$3xx 保你三年 重想點?
天然系長髮眼鏡娘 最高