[硬件] Bulldozer cannot be used in Socket AM3 Motherboard

SHIT SHIT SHIT!!!!!!!!!!

AMD 好學唔學 Intel
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-8-28 00:11 發表
真係買咗am3 mb 朋友 比人過咗一棟
我依家好鬼火囉
枉我連肥龍咁熱 (9950BE/9850BE) 比人笑都用
支持左咁耐

A 仔今次 真係
你早講 Bulldozer 換 Socket 我忍埋呢半年呀
罷買 ATI 抗議!
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-8-28 00:14 發表
唔係呀嗎
我依家好火滾

除非 Bulldozer 至少同 Sandy Bridge 打平手
唔係唔駛旨意我換新平台
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-8-28 00:25 發表

其實我覺得775 好, AM2/3好,
一般用, 去到四核心+4G RAM都有排玩...起碼2年..

eg 775--Q6600/Q8x00/Q9x00
    AM2/3 AX4 or P2X4
我粒 1090T 睇黎可以陪足我三年
美幸號 R2 可以用夠三年了
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-8-28 00:30 發表

如果玩GAME玩超頻...可能10核心都唔夠追.

但文書, 就算用埋軟解高清, 四核有排玩....起碼2年
算了
部大機再 upgrade/ 砌
(美幸號 R2 係最後一代既 ATX Case 機)

如果再砌應該微縮化只會整 mATX
唔駛 RAID Card , Display 要睇重打唔打機 , 唔打機既 Cut 到用 Onboard (或者 "Fusion" / APU 已經夠我個陣用)

動物機 一早已經轉做 ITX
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-8-28 01:18 發表
我都要考慮下 要唔要買amd

完全唔顧及用家考慮 一個話要成本上升 cut am3 socket 擺明搵笨啦
佢出 8 系 chip 已經有搵笨既感覺 (除左 SB850 真係唔見有咩改)
諗住 8 系係最接近 Bulldozer 推出既 Chipset , AMD 又話推土機會用 AM3 平台出

用緊 790FX + SB750 其實 升 AM3 都係轉 DDR3 準備銜接 Bulldozer

重手d 買塊最貴既 Crosshair IV 890FX + SB850 , 買埋 DDR3-1600 (依家有埋 2000 添)
買 1090T 可以玩耐d 等夠 2011 年底 出推土機 換粒 U Upgrade

今年唔少買左 AM3 + 8 系 Chipset 既玩家/用家買左幾個月唔夠一年
AMD 依家先話 Bulldozer 會用 AM3+ Socket
轉 Socket AM3+ (AM3r2)  , 我頂
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-8-28 09:19 發表
Shit
轉左 AM3 無幾耐, 仲諗住可以就咁升U玩落去~~~
我身同感受
天然系長髮眼鏡娘 最高