[硬件] No.1 個 A-DATA SSD..

No.1 個 A-DATA SSD..

http://www.hkepc.com/5731
ADATA S596 Turbo
32GB        $579
64GB        $889
128GB        $1,609
256GB        $3,159

ADATA S599
40GB        $809
64GB        $979
128GB        $1,729

S599 系列 SSD 採用 SandForce SF-1222 控制器
128GB S599 $1800

比小鏡號用, 爽呀
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-11-9 18:35 發表

等g3出左 佢再降果陣先買
G3 幾時出
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-11-9 18:38 發表

又話唔用intel
我都唔知
我諗christmas前
我唔用 Intel 不過都想知嘛
Intel 出G3 , 其他牌子可以再平d
天然系長髮眼鏡娘 最高

But 128GB SSD for such price........it's great for Notebook
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-11-9 21:32 發表

我一早都諗過 ( 你知啦我部小鏡號 續航力都係短架啦......已經諗過轉 SSD , 不過最多可能多 10min 就寧願轉左 7200 rpm 320GB

轉埋 Windows 7 + 320GB  7200rpm , 續航力多左 10 min
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-11-10 11:20 發表

轉SSD 帶出街用都唔怕震WOO

雖然X200本身有防震系統...
X100e  都有 APS .....小鏡號都有 Fujitsu 個防震
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-11-10 11:28 發表

轉 7200轉 hdd 會唔會耗電多o左呀?
無用多左
重慳電過原本個隻 5400 rpm (小鏡號個隻係 Toshiba 5400rpm ,又慢又少 Cache!)
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-11-10 11:35 發表

防得幾多就唔知了

APS好, FUJISTU好...
Fujitsu 個一個都 ok
APS 我有用過
搭巴士 係完全用唔到部機
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-11-10 12:04 發表

原來APS 禁差
set 得太緊者
可以set 鬆d
天然系長髮眼鏡娘 最高

My target is 160GB SSD
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 bebird 於 2010-11-11 17:08 發表

rice king
$ 1700 for 160GB SSD (ADATA / OCZ)
is fair enough
天然系長髮眼鏡娘 最高