[硬件] 測試緊台 H61 ITX 機仔

測試緊台 H61 ITX 機仔

煙 Fan 唔係話 Sandy Bridge 好涼既咩?
原裝散熱用 Core i5-2400S Full Load 成 70C

ITX 細箱 落 4 核 Core i5-2400S 我真係唔建議
905e 都無咁熱

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 lctang 於 2011/7/25 11:55 發表

又薄又虧
Intel 真係 Cheap 到無朋友
S 版貴d 添架
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 小Ray 於 2011/7/25 12:03 發表
原裝散熱 + i5 + ITX 機仔

想涼 !?
煙條真係太縮骨
大佬
四核黎架
比隻銅心既薄扇都唔肯 比隻 1cm 厚既全鋁
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 lctang 於 2011/7/25 12:04 發表

我粒 T 一樣... 仲要唔係銅心
S 版  , T 版都係貴d
不過講真連 AMD 既 e 版都係無銅底 ( 905e )
我粒 905e 如果放去依家隻ITX 箱仔 Full load 既話隻牛肯定頂唔順 Overload
天然系長髮眼鏡娘 最高

不過似乎高估左 Intel 了
65W TDP 還是很熱
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 pk1667 於 2011/7/25 12:40 發表

乜 i5 唔係兩真兩假咩
Core i5-6xx 係雙核,假四核
Core i5-7xx , 2400 係真四核 無 HT
天然系長髮眼鏡娘 最高

Core i3 就係比呢d ITX 機用了
廠機落 Core i3 arm 晒
又有高頻 又有 HD2000
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 小Ray 於 2011/7/25 13:49 發表
不過我現在粒 2500K 都重係用緊原裝 FANS .. 未見不穩
唔超既話 其實Intel計過數的
天然系長髮眼鏡娘 最高

某人試緊2400 Vs 2400S
2400 行左 Orthose 10 分鐘都無就 Overheat (>90C)
隻箱太細啦
2400S 還勉強 < 75C
2400 用同一隻風扇 @ Case 係 BIOS 已經  80c
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 tat0801 於 2011/7/25 14:02 發表
i5 2400
with風神鍛....
無諗過溫度問題= =
風神鍛推肥龍 9550BE 都見過
所以 2400 無問題的
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 bebird 於 2011/7/25 16:28 發表

sell to customer? or u
唔係我
同事做 Project 我見到者
天然系長髮眼鏡娘 最高

某人Post 已出, 相中支 GC-2 係我私伙
天然系長髮眼鏡娘 最高