[硬件] 小鏡號 終於用到 8GB RAM

小鏡號 終於用到 8GB RAM

要換晒兩條 Kingston DDR3-1333 4GB 先行到盡 8GB
A-DATA 個兩條 就行唔到
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 XT 於 2011/11/9 22:18 發表
A-DATA
同一日同batch 都可以差d 兼容度行唔到 Dual Channel
不過有話 可能係無左 DDR3-800 SPD 所以行唔到
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

頂佢
換翻對 A-DATA
真係行唔到 8GB  @ Win 7 64bit
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 patman 於 2011/11/9 22:50 發表
DOM 你WIN7 64BIT 係跟機碟定自己裝BOXSET?
我自己安 同 跟機版之前 一路都係 認到 8GB 用唔到 8GB (Max 3.75GB @ Win 7 64bit )
依家 我見 RAM 平翻 , 買左兩條 Kingston
一安 落去著機

8GB RAM ( 7.25GB 可用)

開 program 依家搭埋 SSD , 直頭係超爽了
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2011/11/10 01:14 發表
都係KINGSTON好
真係唔好貪平
Kingston
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 lctang 於 2011/11/9 23:17 發表
唔夾美幸
美幸號 我上 16GB 都無問題
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 小童 於 2011/11/10 04:54 發表

抵死
唉 , 個陣差價 差成 $50 一條
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 pk1667 於 2011/11/10 11:32 發表
我好好彩用咁多 a-data 都無騎呢問題
對 A-DATA 我拿去 部 ASUS 880G-ITX 用無問題 認足 8GB 用到架
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 patman 於 2011/11/10 14:12 發表
DOM 我有野唔明, 你部THINKPAD EDGE跟機碟係WIN7 64BIT?
跟機已經係 Windows 7 Home Prenium 64bit
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 patman 於 2011/11/10 15:19 發表
我跟機係 Windows 7 Home Prenium 32bit

我搞8GB RAM個時,問過LENOVO CS, 佢答我冇64BIT
你部係 Lenovo Thinkpad Edge 13 AMD ???
我部係行 Turion II Neo K625  (Athlon II X2 核心 )喎
你部係舊一代 既 L625 ( K8 , Turion 改) , 無記錯之前用 X100e 都係跟機得 32bit Windows 7
天然系長髮眼鏡娘 最高