SIMCITY 5 GAMEPLAY

引用:
原帖由 Heee 於 2012/10/6 17:35 發表
終於D路唔係起角....有得任意彎

仲有唔駛起水管同埋電線.....

仲有zoning都唔駛一定長方/正方.......佢會自己計數...

hiXjx8zcjC0
玩法同 Cities XL 類似...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 福頭蛋撻 於 2012/10/6 18:15 發表
咁咪即係好似 CITIES XL 一X樣...?
同意....
話就話唔駛起水喉 , 多左污水要處理
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 小Ray 於 2012/10/6 18:44 發表
嘩..
今代真係完全革新喎!
最正係脫離左「格仔」既規範, 起野自然感同smooth好多
地面至地底既 layer 又有水源
發電廠這類基建重可以係入面起add-on去增強輸出
總要有「Flow」既concept 去present D 流向

好想玩 :b ...
其實都係格仔 , 如果你有留意佢 zoning 後出現既 building 都係格仔內起
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 siupy 於 2012/10/8 11:10 發表
Simcity 5之EA Games Fxxk Up Everything

我今晚睇左simcity 5 個blog發現simcity 5 極有可能係一隻爛game(伏都講唔上,因為已經話俾你知係爛game一隻)

首先隻game會要求online game play(origin)防老翻,我明,但係同 ...
This guy have similar view. As I did
can't change Landscape. Sucks!

引用:
原帖由 siupy 於 2012/10/8 11:10 發表
Simcity 5之EA Games Fxxk Up Everything

我今晚睇左simcity 5 個blog發現simcity 5 極有可能係一隻爛game(伏都講唔上,因為已經話俾你知係爛game一隻)

首先隻game會要求online game play(origin)防老翻,我明,但係同 ...
佢基本上講出 左我呢位 SimCity 系列長年玩家既心聲
你條 Link 睇唔到 , 要 收費會員
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 siupy 於 2012/10/8 19:02 發表

改番做froum1就得
睇完
佢應該同我都係玩左好多代 SimCity 系列既老玩家黎
吹部既話

我呢d市長只係小學雞
高手有 壇主 QC , SOU , 真飛鳥 
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 小Ray 於 2012/10/8 19:23 發表
睇完個 blog

自己既地域係 full control 的喎, 有錢就可以高山流水, 起路點都得

係鄰城既接路係阿公決定左, 我自己覺得正常, e 個係最簡單方法去確保大家係 Real Time 玩時係一定互通到
而且其實都可以 solo play
...
自己地域係 Full Control , 但係以前舊版SC4 係唔駛錢 未開城起之前自己點改都得
開左城 之後就比錢起

連接路 set 死既話其實好大鑊的
SC4 個陣 Region Traffic 主要就係依賴城際公路/鐵路網
無得自己接駁既話 一多人用大流量好易塞車爆升 Travel Time (Transit Time)
天然系長髮眼鏡娘 最高