[硬件] dom又開戰

人地開火先
話買兩年前級數既 4 核 唔值

買 INTEL IGP
DX11 = 無
Hardware T&L = CPU 加速
OpenCL = 無
QuickSync ? 除左某d support 既 Program 加速到就無用
遊戲兼容度 = GOOD LUCK

用張 4 ~ 5 年前既顯卡 7600GT / 8600GT 都不如呀

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

越近 AMD 有新Product launch 就越多呢d 死煙條死士 出post 抽水

Destiny2009 =  CEO
NV 無新野出, GT520 廢柴 , 連 GT430 / GT220 都快唔過又唔見有人講?
講 C/P 平卡 nVIDIA 全滅 ($1000 內) , 無野講 廢事開post 提啦, 所以咪嘴砲 AMD 轉移視線

食煙個堆 =
1. AMD 好易壞 ,話壞 100% , 人地問證據 佢話見到 , 自己以前係3C 做, 依家場外舖砌機每年過200 台 , Exp 多過你喎

2. 一個就話 AMD 死 U 死得多, A64x2 年代 個期, 我講過 個期有 F牌廠做 Socket 偷工減料, 有主機板廠貪平cut-cost 用左之後d U
Bad contact 散熱 Overheat  死, 主板廠都比套新 HSF Mount (強化背板) 比客換 , 咁又入 AMD 數 我答完佢都係兜圈話易壞
廢事駁佢
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 bebird 於 2011/7/26 17:38 發表

I've never 死 U, regardless intel or AMD.
我認我死過
自家 U 死過粒 9850BE
舊公司 帶翻去試板 , d 可憐既開核U 被同事唔知頭唔知路拿去試壞板整死左超過 十粒
(無陰公....有d 重要好超既 C2 , 粒 425 開到 6MB L3 開到四核上到4GHz )
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 Henry 於 2011/7/27 07:13 發表

要mobility個用電好重要,所以notebook要前者就夠.
要插電高效能,都係買DTR搭勁卡實際.(我要打NFS)
我部小鏡號 做唔到前者, 做到後者 , HD4225 玩到下game
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2011/7/27 09:11 發表
屋企打機買卡, 公司用我都g35
唔打機 VGA 卡又有乜用?
你試下用 G41 開個 Flash 無加速
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011/7/27 12:33 發表

e度有個米王熊死左
煙條都死 U
天然系長髮眼鏡娘 最高

http://www.hkepc.com/forum/forumdisplay.php?fid=110
不嬲都係長期戰區

VS AMD AMD AMD
NV VS AMD
IE Vs Firefox / Chrome
Andriod Vs Windows Phone 7
Microsoft Vs Linux
Microsoft Vs Google
Facebook Vs Google+

沒了完了

天然系長髮眼鏡娘 最高