[硬件] 部機點樣可以涼d?

引用:
原帖由 YCST 於 2012/9/19 23:48 發表
而家室溫31度,部機CPU 44度,唔知仲有無得涼d?
個Cooler Master TX3係新買既,諗住可以涼d,點知一般咁用原來同原裝風扇差別唔大 (full load無比較過唔知道)
個heatsink係新買既,所以唔考慮換過隻heatsink,而且機箱又裝唔到12c ...
Ivy Bridge Quad Core Idle 44C 差唔多啦
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

342  玩野既可以好似我咁 成隻 AXP 140 下吹式擺入去
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 YCST 於 2012/9/22 13:53 發表

拆過HP 8200 small form factor可以裝2隻HDD
對於我黎講都夠
不過Lenovo類似大細既好似得裝到一隻HDD
早幾日先整完部 8200 換底板
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 YCST 於 2012/9/22 13:55 發表

都有諗過
仲可以靜d tim
不過就哂左舊TX3
其實想部機涼d 
- 通風 (Cool air In -> Hot / exhaust Out )
 睇你要 涼定係靜了 , 我依家係偏向後者
反正涼左部機 d 熱氣變左係自己房 熱翻你自己

- TX3 本身唔係好強, 唔好太期望會做到d 咩
天然系長髮眼鏡娘 最高

不過你係 Intel 原廠板
你望下有無d option 係開 Enhanced  Speedstep ( EIST ) 或者 C6 State
可以再降d 溫
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 jackli 於 2012/9/20 08:13 發表
全部原裝
你粒 2600K 係 SANDY BRIDGE 黎喎
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 jackli 於 2012/9/22 18:37 發表

Sandy 應該仲熱
Sandy 涼過 Ivy 的
天然系長髮眼鏡娘 最高