[硬件] 開唔到機....去左代理, 回家後, ......

引用:
原帖由 Aware 於 2011/8/5 23:06 發表

平RAM只用AData。
我寧願用 Kingston / Transcend
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 Aware 於 2011/8/5 23:57 發表

唔夠平
A-DATA ......平
不過我寧願貴少少 無咁多鑊
Kingston 我會買 Viewking
真係壞 RAM 一換一

之前對 Hyper X DDR2-1066 2GB x2 行唔到 DDR2-1066 佢寫既 Timing 傻左,
個陣已經周街無貨 , 賣緊 DDR3 既 Hyper X

我拿上去 Viewking 諗住要放低維修幾星期 , 佢竟然係 , 叫我等陣, 登記左d 資料之後行入房 (應該係倉黎 )
5 分鐘後拿pack 全新既 Hyper X DDR2-1066 2GB x2 比我 !!!

Viewking 個次我直頭係 No.1 開post 讚

天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

樓主唔夾AMD
天然系長髮眼鏡娘 最高

所以你見我唔鍾意 MSI 就係咁解

話自己一線廠 , 軍規
連個  bios 都寫唔惦
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 XT 於 2011/8/6 00:45 發表

對上一次出機已奶野
要入bios set慢對ram先無事
MSI Blacklisted
\出過兩部 MSI MB + A-DATA 都爆鑊

一換翻 ASRock / ASUS 就無事
同一粒 U 同一對 RAM

你話呢
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011/8/6 12:00 發表

AND
同問.

AthlonII X4 , Core i3, Pentium G, APU , 識唔識...係IDLE O R冇野做時, 關閉多餘核心?

只知Q8X00唔識
Athlon II X4 = NO
APU = Yes ? ( C6 mode )

不過其實 Cool * Quiet Idle已經降到 800MHz
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011/8/6 20:46 發表

電腦如女人,聽話時無煩憂,發瘋時有痛苦
所以美幸號有時會發下我老皮
天然系長髮眼鏡娘 最高

買我套 APU 啦
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011/8/7 20:15 發表

我個套係AMD WOO
買啦買啦
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 ccw 於 2011/8/7 20:43 發表

買啦買啦, 買Xeon啦
Intel 我是拒絕的
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 ccw 於 2011/8/8 11:55 發表

I am sorry but not until I can see the next-Gen BD-APU I will not suggest/consider AMD.

AMD is damn disappointing.
1090T didn't disappoint me
nVIDIA disappoint me mor e
天然系長髮眼鏡娘 最高