[電子電玩] 大航海時代online.... 算係我玩過之中.. 最有水準既online game..

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 14:40 發表

我到後期就係咁..... lv 又升夠.... 發現物又過千... 技能想練既都練夠.... 就係 lisbon/london 吹水度日.... 一係就跟人去打海戰/商戰
我初期已經係咁...
呢個就係點解我玩左咁耐都係咁低lv..

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 14:45 發表

依家咁低lv好難生存.... 你身邊個個都係大船,剩係船身都遮住左你成個view
e家好左d...
起碼一拖4果d唔係一架冒64拖4架商44/商64.. 而係拖d日本船
d亞洲船真係超唔合乎比例

引用:
原帖由 dom 於 2010-12-12 14:49 發表
點算呀
我剛剛開 account .....
入戰服
我有2個靚靚美幸look小號同你升lv

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-12-12 14:54 發表
真係唔多夠位學......
多你3個技能位
但你樣樣都高lv過我好多..

引用:
原帖由 dom 於 2010-12-12 14:59 發表

但係QC QC 係探服
其他人都係嗎 ?
戰服係最舊同最多人果個ser

岩岩倒左3船豆... 都好.. 汁返半億.. 補貼燒船...

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-12-12 15:05 發表
燒船 我計過最少有3億起手 唔係話好難有R15
上R16... 燒中飛 4億左右..

D人係唔係有米到咁.. .. 開埋隻副官船長出黎燒船... 人工平咩...

眼訓.. 訓教了.. 明天繼續..

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 20:37 發表

佢乜都唔識, 有操帆有著數

英/葡入港證做死佢
你信唔信我用緊商44果陣先走去學操帆...

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 20:42 發表

原來係咁..... 咁怪唔知得你話冒險家啦.....我以前玩個時仲未有學校,所以好慘
x2

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 21:02 發表

依家做新手咁好既.... 以前做任務做到死死下先為張轉職證
地獄
不過都唔算係難既...
難刷o者..

btw.. 法威荷有乜好......
你個ser我唔知...
我個ser 依國力排係英>威>西>葡>荷>法...
威尼斯... 地理位置最差,,, (要行成大半個地中海先返到首都... )  
以前係國力最低... 唔係有班痴線佬叛左過去.. 係咁同人地搶港口.. 威尼斯勢力只限adritic sea之內...
英荷都算遠... 行多10幾日.. (但英國領地多,最多係威尼斯)
英國仲有一樣好..  多海盜.  (橙名海盜是不會打自己國家的.. 即英國海盜唔會打英國人,可惜都有一定數量既人叛左過荷蘭同土耳其)
地理位置最好一定係葡萄牙,其次西班牙(所以點解咁多大商會都開係里斯本... 加上初時好多勁人都係來自葡萄牙)
西班牙係加勒比海有絕對優勢..
法國.. 我up唔出.. 除左支國旗靚..

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-13 03:31 發表

咁你要你想玩咩生產技

唔同國家都有唔同的優勢
而且小國攪入港証係容易好多
老英要28000聲望, 荷只要16000, 法威只要18000

仲未計小國升等有10 ...
有呢支歌仔唱
10%?
(我out了... )

以前西班牙升商賺錢係最好...
火器金三角 ( 老一輩應該知係咩... 新果d未必知..)