[硬件] 利害!!!

引用:
原帖由 XT 於 2013-8-8 00:14 發表
我諗起 Sony 部 VAIO Z 一早做緊
不過唔再做呀MA

引用:
原帖由 dom 於 2013-8-8 10:12 發表
No one care APU
because no product use apu
how can i care

引用:
原帖由 sunyung 於 2013-8-8 11:49 發表

Z系支持者小到佢反皮, 價格又高企
因為之前係一體化過, 機能強又唔洗外置
可惜D人完全忽略電量問題
z1係內置 6630m?
定唔知mud7卡

但z2 就外置左

其實d人係屌佢外置左個blu ray定dvd多....

其實sony唔搞好正常
因為本身flagship出貨都少 成本又高...
同埋佢外置左張內置mobile版卡
又唔係外置張勁d嘅 緊係抵hi喇

引用:
原帖由 cainester 於 2013-8-8 11:55 發表

Z好似都係thundebolt黎(雖然名叫 light peak)?

如果係咁就証明係intel搞死左呢個product/idea
某程度上我覺得apple想keep/reboost Mac Pro呢條line都有d係為左呢樣野

佢搞大左個demand intel就唔可以再ignore呢個 ...
唔係

果陣我記得未出thunderbolt

引用:
原帖由 cainester 於 2013-8-8 16:06 發表

但係有唔少人願意用錢去買呢個所謂既靈活性/便攜性亦都係真架喎

在公司角度, 你制造到價值而又有人願意"pay for your value"
呢個就係market...

我最近先知B&W有隻叫 MM-1既speaker...其實係整得靚d既computer sp ...
聽歌CAS MARKET MA.....

你整對2.1 啪啪聲聽條毛

引用:
原帖由 dom 於 2013-8-9 01:31 發表

問題係到依家所見既 solution 細極有限.....一係就無有效率既 接機
(有 Docking 或者行 FireWire / Thunderbolt / ExpressCard )

我都想見到 , 我由頭到尾唔反對呢樣野

由我用第一部 Notebook 開始 已經想有呢 ...
限品牌/機種, 只要有 Thunderbolt 接頭就得)
而價錢合理又配到 性能級顯卡玩既話

<--e度難...