[硬件] 我粒1055T唔加壓上到3.7HGz乍

我粒1055T唔加壓上到3.7HGz乍

longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
Originally posted by dom at 2010-7-21 22:05:

OK 啦
你對 RAM , HT , NB 行幾多?
(開個 CPU-Z Cap 圖 )
乜都無set,只係fsb行266
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
Originally posted by sniperX at 2010-7-21 20:39:

Motherboard不利超頻
又話牙石evo好超
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
Originally posted by wai-3-love at 2010-7-21 17:55:
RAM呢???
超低能
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
Originally posted by dom at 2010-7-22 02:38:

可能係Memory Frequency  過高
1.  對 RAM 頂唔順
2. HT > 2.6GHz 又係會有不穩
3. NB > 3.2GHz ?!
4. 如果開左 Turbo Core , "TURBO" 個陣可能爆到 16.5x266 = 4.389GHz :cryxd ...
高人指教
要點set
config:
1055t orgfan with 9cm 2300rpm
a4m88td-m evo
超低能 1600 c9 DC kit
銀屎桶 750W powersupply
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
Originally posted by terryho666 at 2010-7-22 14:13:

其實我係想問,宜家ram同fsb default係幾多對幾多?

好似T神咁上3.6 ,例如行260 FSB,咁RAM點SET先係行1600?
bios有得睇wo!
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

我而家keep住3.5GHz黎長行算

引用:
原帖由 onehitwonder 於 2010-7-26 15:09 發表
依家超左係唔係同未超差唔多溫度 ?!?
差唔多ja bo

咁lo
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 dom 於 2010-7-26 23:09 發表
DDR3-1666 + NB + HT @ 2.5GHz
已經爽到無朋友
確係幾爽