[硬件] 跪求砌機LIST

老實超唔超先, 超差成半

引用:
原帖由 lctang 於 2011-5-31 11:23 發表
即係索K,
搵塊asrock Z68 搞掂
又咁講, extreme 4 幾好用哦

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-5-31 11:24 發表

最好超唔超都推介一塊啦
超: 2600k + Z68
唔超: 2500/2600 + H67

引用:
原帖由 lctang 於 2011-5-31 11:27 發表

fish 買左, 問佢?
我自己就 牙石 P8P67 pro
我用 2600k + asrock Z68 extreme 4
$1599 呢塊野應有盡有, 呢個價好比面

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-5-31 11:29 發表

2500係i5來的
算啦平咁多

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-5-31 11:29 發表
ASRock好多時用非NEC既USB3.0 chips,如果堅持要NEC既,考慮MSI或Gigabyte之類啦!
我用以前 USB 2.0 果D 80蚊 Harddisk kit,
去USB 3.0行, 都有4~50M/s, 算係咁了

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-5-31 11:33 發表

唔係經常轉片,用i7或i5都冇乜大差別。
唔係經常轉片, 用775都夠

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-5-31 11:34 發表

好多人鍾意揀NEC,係因為相信兼容性會好d。
嘩乜會認唔到嫁咩?

USB 2.0 果D 就行番 2.0 啦, 成座山咁多 port

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-5-31 11:47 發表

之前有睇過一個post,有人話Etron USB 3.0認唔到個裝置....
我 iphone 咪又係插 USB 3.0
D 人 on9 到唔行 lagency mode 就鬼咬咁聲
我都無佢地辦法嫁

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-5-31 12:05 發表

果個post好似係USB 3.0 chip認唔到USB 3.0裝置....
咁就唔知了, 我屋企D USB 3.0 手指同HD 都無事

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-5-31 12:05 發表

原來係咁....
2500K同2600K係咪真係差好遠下架?
價錢差好遠
performance 差少少