[硬件] 粒G530真係好強大

乜野叫唔得
我上星期先整左部 i5-2320 行 itx
因為ram太平關係, 行左8G

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:00 發表

買電腦用8GB ram是常識吧
$156 4G, 好難唔買 8G
引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:00 發表
開隻 BF3 鬥下
鬥攞屋企果部吧

買左張 5450 出dual vga
上星期那部是公司文書機,
料都係25xx+250 <- VGA
無買 HD

引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:02 發表

Case model Please
呢排搞左兩部:

1.
2.

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:04 發表

HD6550D係HD5570 lv
我想嫁而家
http://discuz.servehttp.com/viewthread.php?tid=54982
引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:05 發表

車, 唔好玩既
同你講 ITX 就同我鬥 Desktop

Desktop 我都唔怕你
1090T + 16GB DDR3-1600 + HD6950 1GB + > 4TB HDD + 2x SSD + 1TB RAID 0 & RAID 1
2600K + 16GB + 6950 2G + 1+2+2TB + M4 SSD + Essence ST
差唔多姐

引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:08 發表

太大隻了, 你望下 QC 個隻 同我砌個d 細case 先
最大個隻 GTR 4011 ITX case 我賣左比 Q 神
之前行 MINIX LX-01
公司機要 DVD-ROM, 死未?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:11 發表

我果隻有notebook rom位
貴呀大佬
真係公司機

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:15 發表

仲要廢既Win XP SP3, 無rom, 22" Full HD mon
仲多多要求
我自己用 2140 3G Ram 19" mon 炸

引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:13 發表

咁既話無計
同埋你cost 個度 限制 , 箱唔可以佔太多 budget

好d既細 ITX 箱 野野都 > $500 重未必跟牛
老細點會批
得3千係呢D 料,
一係比多1千玩SSD 囉
上次出唔到2個 mon 嚇死我
早知買G530 cap 水好過

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:23 發表

問題係lock死哂所有hardware / software
又上唔到網
邊個比你番工上網玩 FB?

引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:20 發表
砌細 ITX 機 我唔敢認好熟
但係 之前我出過個d config @ 吹部/No.1

點解會指定某品牌 ITX case 係因為
1. 可靠性 , 尤其係火牛 , ITX 箱好多時 custom 牛/ DC 牛 , 長開 隻牛唔惦既話 真係祝君好運
2. 通風散熱  ...
1. 火牛真係好緊要
2. 通風散熱又係難, CPU 果D 都算, 唔搞個 HD 40度都來
我會用膠紙貼住D lone, 等D 風可以下去上, 一係上去下, 一係前去後

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:34 發表

SSD
都會熱吧?