[智能電話] 有冇人知, android大概要用乜野data plan?

想慳錢就直接依赖wi fi 啦
再用软件block 哂3G data

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2010-8-19 09:43 發表
而家重有無用得過量限速?
sales 同你講無你信唔信?

其实我同六十八蚊中移不动
上黎吹郢都吹成水王啦
有wi  fi 時會好快

中移不動只係六十八一個月
我家下就用緊黎覆你
引用:
原帖由 ivan15 於 2010-8-19 10:03 發表
用人仔台$98 EDGE 任上~!
用3.5G 手機, 行2.75G 網絡~

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-19 10:27 發表

個sales同我講, even乜apps都唔裝, android都會成日用data update野
佢話150MB過硬, 只用得3日

機其實唔貴(用最cheap都得) 但個個月400蚊, 仲貴過睇有線
據奶左既人综合報告
Andr0id 同矣風都有呢個陷阱

引用:
原帖由 sunyung 於 2010-8-19 10:49 發表

我部milestone就係咁樣出左事...
第一個月收左我六百幾蚊data費......
就係咁喇
十個奶
十二個都報告類似經曆

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2010-8-19 10:54 發表
人仔台係咪好多地方都收到EDGE ? 有無 ching 做個 speed test 睇睇?
測乜鬼即
根本係56k modem 既移动版
大約係第一代1m 寬頻既六成功力

引用:
原帖由 ivan15 於 2010-8-19 10:39 發表

你買埋機咪$68 lor
我諗住用舊機上人仔ja~
唔使架
現客可以簽一年变六十八
我以前用$118起接過好幾次甘既contract

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2010-8-19 11:01 發表

上當年用 new world $128 任砌 gprs, 真係 56k speed
EDGE 就快好多....比起 gprs...
有 gprs 玩下定位都幾爽, 快o的定位同凖左
朋友,泥D叫期望合理性

有E固然速度番一番
問題係人多地方,而一般人又中意peak hours 先去衔
旺區及交通上係有E速,冇bandwidth
地鉄上係一批站快一批站慢

我家下係銅羅湾,但你會9至12早上溥嗎?

所以,保证有Edge係我公司啦,屋企,飯堂,升降机啦....等....理論上都可以換去wi fi既地方

引用:
原帖由 sunyung 於 2010-8-19 10:59 發表

好彩及時發現, 強迫用佢三個月$88 30mb 既超級貴價data plan 先可以中和個數, 唔係用左幾mb都收我六百幾蚊, 真係超級唔抵囉
我覺得各台早已知個矛盾,所以狂包装自家增值服务,引诱顧客唔好玩自閉

引用:
原帖由 sunyung 於 2010-8-19 11:53 發表

而家個情況係, 就算你開三分鐘, 都可能比人收多個data費, 佢係無時無刻咁跳法.....
係羅
我地窮人plan既困境
唔係咁多人明

引用:
原帖由 poonyc 於 2010-8-19 12:19 發表

萬眾IPAD PLAN~
$38
係咩?!