[智能電話] 有冇人知, android大概要用乜野data plan?

用人仔台$98 EDGE 任上~!
用3.5G 手機, 行2.75G 網絡~

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-8-19 10:05 發表

查實人仔EDGE 速度得唔得??
其實我睇過好多youtube 講關於人仔EDGE
如果你只上forum, check 下股價
又唔介意收緊DATA 時收唔到電話~
以$98 蚊全包來講, 已經值回票價~

我自己都想轉 (反正我用CENTRO, 冇3G)
但女友死都唔肯轉...

引用:
原帖由 Godgundam 於 2010-8-19 10:18 發表

我都用緊,都係個句,一分錢一分貨,不過我都接受到,重可長開msn
長開MSN 會唔會收唔到電話丫....?
因為MSN 霸咗條dataline wor~~

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-19 10:27 發表

個sales同我講, even乜apps都唔裝, android都會成日用data update野
佢話150MB過硬, 只用得3日

機其實唔貴(用最cheap都得) 但個個月400蚊, 仲貴過睇有線
因為咁先會出現十幾萬電話費單~!

引用:
原帖由 tamalemon 於 2010-8-19 10:38 發表
中移不動只係六十八一個月
我家下就用緊黎覆你

你買埋機咪$68 lor
我諗住用舊機上人仔ja~

引用:
原帖由 tamalemon 於 2010-8-19 11:04 發表

唔使架
現客可以簽一年变六十八
我以前用$118起接過好幾次甘既contract
我用緊兔仔台
再轉台

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2010-8-19 10:54 發表
人仔台係咪好多地方都收到EDGE ? 有無 ching 做個 speed test 睇睇?
跌吉話:
EDGE 係市區位都已經做好晒
好少地方及時間跳落去GPRS

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2010-8-19 11:01 發表

上當年用 new world $128 任砌 gprs, 真係 56k speed
EDGE 就快好多....比起 gprs...
有 gprs 玩下定位都幾爽, 快o的定位同凖左
我當年用SUNDAY (係SUNDAY~!!!!!)
$38 任上GPRS~!!!!!!!!!!!!!!