[硬件] 三年換一次電腦?

三年換一次電腦?

三年換一次電腦?
有個朋友昨晚打俾我,佢部電腦壞左!.. 叫我幫佢去整,佢部電腦已經有三年 GIAGBYTE 780G 黎

好唔好叫佢直接換新電腦?

================參考資料==============================
Biostar 780G 使用年期三年 未仲有壞既匯報 女朋友PC 早排仲幫佢升級 CPU 905E  。
Giagbyte 780G 使用年期三年 第一年已壞及設計問題多於生產問題!
Magic-pro 780G 使用年期三年 第一年已壞及好多暗病但我覺得係設計問題多於生產問題。
Asrock 780G 使用年期三年 未仲有壞既匯報
================參考資料==============================

第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-4-29 14:22 發表

我唔係好明你想講乜
我三年前幫人出左四部PC 全部都係用780G . .  建議朋友三年更換一次電腦? 還是幫佢頭痛E痛?
第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
就能夠不斷帶來現金收入

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-4-29 14:22 發表

我唔係好明你想講乜
好唔好叫佢直接換新電腦
第一誌願移民反大陸!
就能夠不斷帶來現金收入

引用:
原帖由 Aware 於 2011-4-29 14:25 發表
我有塊GA既6100用咗五年都未壞,比我強制退役。
呢啲野我覺得撞手神多。
我就係諗緊強唔強制退役,電腦用夠三年,基本好多野都會隨時壞,隨時又要再整,不如直接換一部新電腦仲慳時間。
第一誌願移民反大陸!
就能夠不斷帶來現金收入

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-4-29 15:42 發表

咁要睇下壞 d 乜 & 睇下佢既需要, 不過點都要睇佢荷包俾唔俾到先
  OH NO
第一誌願移民反大陸!
就能夠不斷帶來現金收入