[硬件] 電腦硬件發展停滯不前

對上一次買新機係 2600K 同 2100T

除非做野,否則真係唔洗買新機
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

Phenom II x4 900e 及 Core2 Q6700
夠用有凸了

q6600
2600k
atom N270 as NAS

使用中
doo..m = =

Intel出得太勁, 個個唔換機.

引用:
原帖由 jackli 於 2013-5-7 08:47 PM 發表

根本九成人上下網打下低B game 就夠.,.,.,.,
apu? gpu? shira nai!
風水輪流轉..
以前啲game不停向高畫質進發
點知宜家轉個大圈由低B game開始..

屋企有
Celeron M 1.5
Atom N270
C2D SU9400
i5-2450M (公司機)

未來357年都唔使買電腦
輕輕鬆鬆鄧梓峰
pu你阿麼摩洛哥

引用:
原帖由 MacMonster 於 2013-5-7 21:40 發表
Intel出得太勁, 個個唔換機.
No

因為電腦已經無咁重要

吹部都有official apps啦

幾時會有平民化16或32核CPU?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-5-7 23:17 發表
幾時會有平民化16或32核CPU?
有咩用先

8-thread software都唔算多的時候, 16-thread有鬼用

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-7 23:17 發表

有咩用先

8-thread software都唔算多的時候, 16-thread有鬼用
依家覺得冇用,但有冇人敢擔保用家唔會畀軟件商牽住鼻子走,第日d軟件唔會越來越高硬件要求?
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-5-7 23:29 發表
依家覺得冇用,但有冇人敢擔保用家唔會畀軟件商牽住鼻子走,第日d軟件唔會越來越高硬件要求?
d人而家用錢, 都寧願換手機啦

吹部暫時只係得1個人話, 唔等得要買好d既CPU

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-7 23:31 發表

who?

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-5-7 23:36 發表

who?
引用:
原帖由 tat0801 於 2013-5-6 14:32 發表
APU? CP 唔高咩!?
引用:
原帖由 lctang 於 2013-5-6 14:39 發表
平霸添
but CPU power not enough
引用:
原帖由 lctang 於 2013-5-6 14:47 發表
所以我咪話
有時想快既時候點解會唔買粒快D既 U
within budget 買最好
引用:
原帖由 lctang 於 2013-5-6 20:47 發表
SSD 仍然不敢恭維
(部機係上網打機做功課的機, APU 4 core唔夠用, 要i5先得, 仲有就係i5重要過SSD)

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-7 23:31 發表

話得平民化,當然唔係指要幾千蚊,而係幾百蚊一粒。

吹水,吹水,我都係因應樓主標題同佢所講,借題發揮吹下,唔好見笑!
各位吹部友多多保重!