[智能電話] 小米2 對 MX2

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-12-26 15:41 發表

冇計! $2000-$3000 呢個價位嘅手機真係部部都伏伏哋
Samsung - 個人永不錄用
LG - 啲人話 LG UI 唔好用,同埋個樣麻麻… 不過最重要嘅係,佢部 L9 香港行貨係剦割版! 其他地區有 800 萬鏡頭,香港得  ...
如果要LTE更加無野好揀

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 15:42 發表

如果要LTE更加無野好揀
用得 LTE 就咪鬼慳嗰少少錢,買部高階機啦
BTW, 呢部啱唔啱? 不過係舊款 + 要 HSBC 信用卡

:)

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-12-26 15:44 發表

BTW, 呢部啱唔啱? 不過係舊款 + 要 HSBC 信用卡
...
我target VEGA R3 (Sky A850K)

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-12-26 15:44 發表

...
3k sony 手機又 ok 喎
香港已經完了!
http://www.no3b.net

引用:
原帖由 469394 於 2012-12-26 16:11 發表

3k sony 手機又 ok 喎
DUAL CORE only

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 16:16 發表

手機有幾可可以用到 4core
香港已經完了!
http://www.no3b.net

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 16:16 發表

Quad-Core 喺手機上真係咁重要?
除非真係玩啲好勁嘅 3D Game,否則我覺得 whatsapp、上網 呢啲夠 RAM 就 OK

引用:
原帖由 469394 於 2012-12-26 16:24 發表

手機有幾可可以用到 4core
引用:
原帖由 hamu278 於 2012-12-26 16:41 發表

除非真係玩啲好勁嘅 3D Game,否則我覺得 whatsapp、上網 呢啲夠 RAM 就 OK
重點在於我係 Developer

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 16:46 發表

重點在於我係 Developer
做 Developer 更應該用部僈啲嘅機,等你 optimize 得好啲

引用:
原帖由 hamu278 於 26-12-2012 04:41 PM 發表

所以我覺得部 GN 都唔差的...............如果唔打機的話。

引用:
原帖由 lorym 於 2012-12-26 17:02 發表

所以我覺得部 GN 都唔差的...............如果唔打機的話。
GN 太樣衰,香港行貨更新又比三叔搞到不倫不類

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-12-26 16:50 發表

做 Developer 更應該用部僈啲嘅機,等你 optimize 得好啲
用緊 milestone 寫吹部apps仲唔夠好玩咩 ...

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-12-26 17:06 發表

GN 太樣衰,香港行貨更新又比三叔搞到不倫不類
要認老豆既獨生子

引用:
原帖由 XT 於 2012-12-26 17:09 發表

用緊 milestone 寫吹部apps仲唔夠好玩咩 ...
Milestone 起碼有 256MB RAM,我嗰部得 170MB
一開機大概食剩 40MB

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-12-26 17:13 發表

Milestone 起碼有 256MB RAM,我嗰部得 170MB
一開機大概食剩 40MB
你邊部