[硬件] 求火牛推介

求火牛推介

而家用 350W牛牛唔夠力推 display card,想打機用,有無 D好牛牛推介
有4個月要24*7開住做 testing,所以要穩定的

Viva la vida

FSB500W GOLD - $900 (負都)
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

ACBEL

引用:
原帖由 bluesky 於 2012-10-29 12:23 發表
ACBEL
幾多 w 先夠? 幾錢?

Seasonic

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-10-29 12:15 發表
FSB500W GOLD - $900 (負都)
諗住 budget $600-$700 MAX WOR...

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2012-10-29 12:26 發表

1000W

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2012-10-29 12:26 發表

你用乜display card 先?
當你用中階咭...550w 附近一般夠用

買牛最好預一半loading,
即係你部機 max.用400W,你應該買隻800W牛牛…………

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2012-10-29 12:02 發表
而家用 350W牛牛唔夠力推 display card,想打機用,有無 D好牛牛推介
有4個月要24*7開住做 testing,所以要穩定的
好高要求喎!

但如果budget有限制,Antec HCG-620M得唔得(最平賣$655)?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-10-29 12:41 發表

好高要求喎!

但如果budget有限制,Antec HCG-620M得唔得(最平賣$655)?
office PC 都係 7*24,好高要求咩
HCG620M 好似幾 ok wor.

咩叫做 全模/半模?

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2012-10-29 12:56 發表
咩叫做 全模/半模?
http://www.antec.com/Believe_it/ ... Power/Knowledge.php

5)Q:混合式線材管理(Hybrid Cable Management)的意思是什麼和它的好處又是什麼呢?

A: 現在市面上有以下三種火牛:

-傳統式直接出線的火牛:它的優點就是因為所有線材都是直接從PCB出來,線損是最少,所以效率相對來說也好。它的缺點就是會有多餘的線材堆積在機箱里,而令使用者困擾和令機箱通風不良。

-全模組化的火牛:所有線材都是以插拔的方式跟火牛連接,效率自然就因為接頭過多而降低,因為有些線材是電腦必須的線材,所以這種火牛是把錢白白浪費在不必要的轉接頭上,優點是線材容易管理和通風好,但以性價比來看這種火牛是比較差。

-混合式線材管理(Hybrid Cable Management)的火牛:結合傳統式和全模組化火牛的優點,電腦必須的線材都從PCB直接出來,加上模組化的插拔線做後備,所以同時兼顧了效率高和通風好這兩大優點,這就是Antec特有設計的混合式線材管理(Hybrid Cable Management)

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2012-10-29 12:44 發表

office PC 都係 7*24,好高要求咩
HCG620M 好似幾 ok wor.
office PC,唔係server的話,點解唔熄機?
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2012-10-29 12:56 發表
咩叫做 全模/半模?
咩叫做 o靚模、裸模?
各位吹部友多多保重!