1080P 來了

引用:
原帖由 lctang 於 2012-10-9 09:50 發表

costing 問題
我估關鍵D
尤其呆灣班友

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-10-9 09:54 發表

三叔分分鐘連自己都唔夠貨
點賣比你丫

甚至佢本身係夠貨,
唯獨係唔賣比htc 直接競爭
吹咩
唔會既

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-10-9 08:55 發表
其實真係唔明..
明知對手三叔出咗部2G RAM
好心你部5吋平板就死都死番個2G RAM 先啦
你冇得咁去想

當一間公司由會計廠佬揸數, 倒轉會計手上預測現金流及時間值再打折, 再加D乜pactice,乜sigma 咁去做18個月project development同全年production planning, 就會出D咁既結果

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-10-9 09:47 發表

關咩事呀
三叔做得出呢d野,又唔係未做過

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-10-9 10:04 發表

你冇得咁去想

當一間公司由會計廠佬揸數, 倒轉會計手上預測現金流及時間值再打折, 再加D乜pactice,乜sigma 咁去做18個月project development同全年production planning, 就會出D咁既結果

...
Apple而家都係會計佬楂旗,
咁即係將來會……………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-10-9 11:58 發表

咁即係將來會……………
重要o既係用戶體驗,apple單核都好用過一眾android 4核多ram機

引用:

咁即係將來會……………
宗教又點同呢?

引用:
原帖由 符碌 於 2012-10-9 12:00 發表

重要o既係用戶體驗,apple單核都好用過一眾android 4核多ram機
有批人只睇spec
總之單核衰過雙核, 雙核衰過四核
遲d八核, 十六核如此類推

所以我不排除有D廠商,
就算某D雙核心都做到四核效果
基於marketing 理由都要四核

引用:
原帖由 符碌 於 2012-10-9 11:48 發表

三叔做得出呢d野,又唔係未做過
你咁講, 呆灣佬最出名的768Mb/1.5Gb ram邊樹黎嘅呢?

引用:

Apple而家都係會計佬楂旗
咁即係將來會……………
會計佬 有 level 99 / level 19 / level -9 分架
Apple 條數大
又有gift card
單 holiday season 賣card 和味

其他賣機就賣機
冇事后

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-10-9 12:12 發表

你咁講, 呆灣佬最出名的768Mb/1.5Gb ram邊樹黎嘅呢?
當年htc焗住要由oled轉lcd時,人地htc高層走去同shamesung傾,點知一面黑咁走返去,唔賣比你就唔賣比你,就係唔做你生意,講過要將你htc由最大android廠商拉落黎就拉落黎,錢都唔賺都要將你拉落黎

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-10-9 12:10 發表

有批人只睇spec
總之單核衰過雙核, 雙核衰過四核
遲d八核, 十六核如此類推

所以我不排除有廠商,
就算某D雙核心都做到四核效果
基於marketing 理由都要四核 ...
呢句唔通的, 當GS2也在4.1升級列之中... 尤其同呆灣牌個D垃圾產品策略去比

2011年上半年當日, 果班"反泡", "索粉", 同"呆粉"夠話768Mb/512Mb夠用、單核夠用、1G Rom夠用、AMOLED唔襟用 ....
今日, 大家手中的GS2已證明是唯一的"死剩種"

Android生態中硬件限制是硬道理, 至少一開始生產商肯放入產品, 日後才有機會軟牲升級。 呆灣人好學唔學跟日資的營商方法, 即係等出事

引用:
原帖由 符碌 於 2012-10-9 12:15 發表

當年htc焗住要由oled轉lcd時,人地htc高層走去同shamesung傾,點知一面黑咁走返去,唔賣比你就唔賣比你,就係唔做你生意,講過要將你htc由最大android廠商拉落黎就拉落黎,錢都唔賺都要將你拉落黎 ...
當笑話聽把啦

想多一次, D呆灣佬至出名的 768 / 1536 ram邊樹黎既呢?  當時人人都冇既

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-10-9 12:24 發表

當笑話聽把啦

想多一次, D呆灣佬至出名的 768 / 1536 ram邊樹黎既呢?  當時人人都冇既
事實證明shamesung冇野做唔出
夠用就得,反正用得android就一兩年d人就換一次機,只要一兩年內用到就得

最大問題係android垃圾人地apple wp單核512mb都做到佢4核1g 2g ram感覺

我當年用部htc touch hd都係好奇怪地跟288MB RAM