[硬件] 所謂防塵機箱

我 CM690 (吸塵機) 都唔係好多塵 ...
D 塵食曬係HDD入風位
Hi~

引用:
原帖由 符碌 於 2012-9-5 16:30 發表

pca04,大細同atx箱已經相差無幾,不如買返atx箱好過,二百幾三百幾大把選擇
掉返轉講, 鋁箱佢已經算最平個幾款, 對比tj08-e佢直情係抵買之選
二三百機箱唔會點考慮(牌子+設計接近都BL哂)
玩多幾年自然會覺得, 電腦除左機能, 外觀都好重要
因為有非正式統計, 外觀快殘既電腦, 個主人買補品既周期比外觀靚仔既電腦主人快好多
當然銀彈最重要

引用:
原帖由 符碌 於 2012-9-5 16:32 發表

matx鋁箱,有冇乜好介紹,我完全搵唔到似樣少少o既
冇睇一排唔知有而家乜箱好,而且幾睇你的要求,合唔合眼緣,
上Lian Li 個網慢慢搵下~~

Lian Li 我幾like 的
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 符碌 於 2012/9/5 16:30 發表

pca04,大細同atx箱已經相差無幾,不如買返atx箱好過,二百幾三百幾大把選擇
A04 係 mATX
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 ccw 於 2012/9/5 16:30 發表

用過鋁箱返唔到轉頭,我部server切左一年新的一樣;
反觀部SilverStone SG-02 router半年到就開始生銹
我係由 Lian Li PC-60 PLUS -> CM Elite Gladiator 600

不過下隻箱
都係貴d 買翻 Lian Li 算
天然系長髮眼鏡娘 最高

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-9-5 16:39 發表

掉返轉講, 鋁箱佢已經算最平個幾款, 對比tj08-e佢直情係抵買之選
二三百機箱唔會點考慮(牌子+設計接近都BL哂)
玩多幾年自然會覺得, 電腦除左機能, 外觀都好重要
因為有非正式統計, 外觀快殘既電腦, 個主人買補品既 ...
大陸鋁箱,三百蚊有交易了
我自己就只係要個唔好咁多塵o既箱就ok了,樣型唔型冇所謂

引用:
原帖由 ccw 於 2012-9-5 16:46 發表

冇睇一排唔知有而家乜箱好,而且幾睇你的要求,合唔合眼緣,
上Lian Li 個網慢慢搵下~~
就係睇過冇個o岩先買ps07

聯力 PC-A04 我考慮緊
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-9-5 17:36 發表

A04 係 mATX
但做到同atx差唔多大,我比二百幾買個atx箱算了

引用:
原帖由 dom 於 2012-9-5 17:40 發表
聯力 PC-A04 我考慮緊
太長身,之前已經考慮過,最後都後得ps07 cm341選擇

邊會有機箱係防塵..除非無任何風扇...

用膠紙咪搞到仲多塵...